Obavijesti

News

Komentari 136

I to stolicom: Optuženika za ratni zločin pretukao u zatvoru

I to stolicom: Optuženika za ratni zločin pretukao u zatvoru
1

Kako saznajemo, motiv premlaćivanja Miroslava Kovačevića, optuženika za ratni zločin u Trpinji, nije bio politički ili nacionalni niti ima ikakve veze sa suđenjem

VIDEO

Miroslav Kovačević, optuženik za ratni zločin u Trpinji i koga se izravno u optužnici sumnjiči da je kao pripadnik Teritorijalne obrane batom za meso tukao hrvatskog branitelja po glavi i pritom mu govorio "Dobit ćeš ti svoj kaj, kaj"!, prije nekoliko dana je u ćeliji osječkog zatvora brutalno pretučen te je zbog zadobivenih ozljeda suđenje planirano za 1. prosinac moralo biti odgođeno do daljnjega.

Kako saznajemo iz zatvorskih izvora, motiv premlaćivanja nije bio politički ili nacionalni niti ima ikakve veze sa suđenjem koje je započelo na Županijskom sudu u Osijeku od 21. listopada. 

Njega je u tri sata poslije ponoći 1. prosinca u sobi u kojoj je bilo nekoliko zatvorenika počeo tući psihički rastrojen "cimer" slomivši na njemu stolicu. Pravosudna policija je brzo reagirala i prevezla ozlijeđenog Miroslava Kovačevića u osječki KBC. Tamo su mu, pak, ustvrdili ozljede na licu zbog kojih nije mogao sudjelovati na raspravi koja je trebala biti prošli ponedjeljak.

Cijeli događaj je potvrdio i Sergej Abramov, glasnogovornik Ministarstva pravosuđa.

- Uz preporučenu terapiju, vraćen je u zatvor u Osijeku. Zbog psihičkih smetnji istražni zatvorenik koji je napao drugoga istražnog zatvorenika sproveden je u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Ondje je, prema preporuci liječnika, zadržan na liječenju - naveli su iz Ministarstva pravosuđa u priopćenju poslanom medijima.

Nastavak suđenja za zločin u Trpinji, na kojem bi se Miroslav Kovačević trebao pojaviti, je u ponedjeljak 8. prosinca. 

Inače, Miroslav Kovačević je među desetoricom optuženih za ubojstvo 12 civila i 60 branitelja iz Vukovara, a na početku suđenja svi su se izjasnili da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret od rujna do kraja studenog 1991. godine. Štoviše, prema uvodnim riječima njihovih odvjetnika, većina optuženih će se braniti da u vrijeme zlodjela koja im se pripisuju nisu bili na mjestu zločina ili je optužnica zasnovana na izjavama ljudi "koji su liječeni alkoholičari i psihički bolesnici koji im se svojim iskazom tako svete, jer su im obljubili žene".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa