• Članak
  • Komentari 15
  • Lokacija
  • Share 5
  • Tweet

Sudac je oslobodio Petričića: Mesić mora platiti troškove

Sudac je rekao da tijekom postupka nije dokazano da bi Petričić u zloj namjeri iznosio neistinite tvrdnje, već se radilo o ozbiljnoj kritici na račun Stjepana Mesića

Četvrtak, 29. 3. 2012. u 14:33    Piše: Helena Tkalčević
Sudac je oslobodio Petričića: Mesić mora platiti troškove S.Strukić/Pixsell Mesić nije bio na izricanju presude

Sudac Općinskog suda u Zagrebu Zorislav Kaleb oslobodio je optuženog Darka Petričića optužbe da je putem radija i tv-a iznosio neistinite tvrdnje koje su nanijele veliku štetu ugledu i časti bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. 

Mesić, privatni tužitelj, mora platiti troškove postupka.

Sudac je svoju presudu obrazložio time da tijekom postupka nije dokazano da bi Petričić oklevetao, odnosno u zloj namjeri iznosio neistinite tvrdnje, već se radilo o ozbiljnoj kritici na račun Mesića čime ga nije imao namjeru oklevetati.

Povezanost s albanskim lobijem nema negativne konotacije

Sud je ocijenio da povezanost s nekakvim lobijem nema negativne konotacije kao ni druženje bivšeg predsjednika s osobama albanske nacionalnosti. Kaleb je ocijenio da financiranje njegove kampanje nije bilo dovoljno transparentno.

Za Petričićevu tvrdnju da je Mesić među tri, četiri najbogatija čovjeka u državi sudac je rekao da je vrijednosni sud na koji svatko ima pravo. Nakon prestanka dužnosti predsjednika Mesić je kupio dva stana i dvije garaže na suprugino ime, a nije jasno utvrđeno tko mu je za to posudio novac. 

Smatra da podaci objavljeni u Petričićevoj knjizi ne prekoračuju jednu ozbiljnu kritiku bivšeg predsjednika.

Petričić priprema protutužbu

Petričić je rekao da je ovakvu presudu i očekivao, kao i da priprema protutužbu Mesiću jer je u svom svjedočenju izrekao puno neistina između ostalog i za novac koji je navodno primio od useljenika.

Mesić nije bio prisutan na izricanju presude. 

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: stjepan mesić, presuda, kleveta, darko petričić

Izdvojeni komentari 15 komentara Pogledaj sve komentare
29.03.2012., 15:07

žac 1992: Sad mesić opet mora posuditi lovu od prijatelja,da bi mogao platiti sudske troškove.

29.03.2012., 16:42

Josip Pavlić: nije mi jasno do kud će Mesić platiti troškove uz malu mirovinu, čuvare,besplatn prijevoz, mobitel i ko zana kaj još

29.03.2012., 18:14

Car Mrgud: Dokle ćemo više plaćati toga sada beskorisnog,a nikad korisnog dikobraza? Ajmo,vlada,sabor,ukidaj taj ured,ne kukakajte kak smo izvukli premalo love iz fondova eu...Štednja,racionalizacija,a ne hranit ovog...!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar