Obavijesti

News

Komentari 209

Sumnja u korupciju u Zagrebu: Službenik je dobio 7 stanova?

Sumnja u korupciju u Zagrebu: Službenik je dobio 7 stanova?
1

PODRIJETLO IMOVINE: Đ. B. (59), član Komisije za uporabne dozvole prijavljen je Uskoku. Našli smo ga. Nije htio razgovarati o imovini i kaže: 'Podvaljuje mi zet'

VIDEO

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nije dostavio imena članova komisija za uporabne dozvole. U Gradu se pravdaju da se ona formiraju posebno, pa trebaju konkretnu zgradu.

Bandić je obećao imena nakon reportaže u HTV-ovoj emisiji “Labirint” koja upućuje na korupciju u Gradskoj upravi. Uskoku je podnesena kaznena prijava protiv jednog od članova komisije, a u njoj se navodi čak sedam stanova koje posjeduje

Navodno je neke od njih dobio upravo kako bi zgradama izdao uvjerenje da udovoljavaju sve tehničke uvjete, iako nije tako. Tako su, navodno, dozvole dobile i zgrade u Vrbanima, prije nego je prije osam godina buknula afera s onečišćenom vodom. Doznali smo da se radi o službeniku Đ.B (59) koji je bio član komisija.

Provjerom smo utvrdili da sa suprugom ima dva stana na Vrbanima u Zagrebu, jedan na Radničkoj cesti, a četvrti u Jarnovićevoj ulici. U prijavi se navodi još nekretnina, primjerice apartman u Vodicama koji ne glasi na njega, kao i dodatni stanovi koji glase na obitelj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zgrade su dobile uporabne dozvole 2007. i 2011. godine. Odvjetnica Ljiljana Maravić Pirš je u emisiji navela da je to samo jedan od slučajeva u praksi koja traje godinama u Zagrebu.

Prozvani Đ. B. kaže da se radi o hrpi laži. O svojoj imovini ipak nije htio razgovarati.

- Niti imam sedam stanova niti imam prosječnu plaću. Ma gledajte, ne polemizira mi se koliko stanova imam ili nemam. Iza svega ovoga se krije zapravo obiteljski sukob. Moj zet plasira te priče nakon rastave i nakon što mu nije prošla iznuda - kaže i dodaje da će angažirati odvjetnika.

Od izvora iz gradske uprave doznajemo da su priče o tome da članovi komisija uzimaju stanove krenule još prije nekoliko godina. Tada se odjednom pokazalo da su povećali svoju imovinu, i to u zgradama za koje su bile zaduženi. Postojala su i imena nekih ljudi, ali je na kraju sve završilo u ladicama.

Bivši saborski i gradski zastupnik Pero Kovačević kaže da je i on čuo slično i da je upravo zato predlagao da se u zakon uvede da se kupnja nekretnine mora dokazati podrijetlom imovine. Ali nije mu prošlo.

Uvijek iste tvrtke i isti ljudi u aferama

Naselje u kojem Đ.B. ima dva stana sagradili su Zagrebgradnja i Geoprojekt koji su ranije mijenjali zemljišta s Gradom kako bi napravili zgrade. Njemu je Uskok blokirao i stan koji smatra da je u tajnom vlasništvu Bandića. On to negira.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 209
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a