Obavijesti

News

Komentari 73

Otac poginulog dječaka: Koji krvavi Uskrs, tek je ozdravio

Otac poginulog dječaka: Koji krvavi Uskrs, tek je ozdravio
5

Zmajevac: Dva mladića srušila su potpornu gredu šupe nakon čega je zid pao na dječaka (9). Pokušali su mu pomoći, no ništa nisu mogli učiniti. Umro je na mjestu

VIDEO

Dječak (9) poginuo je u subotu u Zmajevcu u Baranji nakon što se na njega oko 10.30 sati u Ulici maršala Tita srušio zid susjedove šupe. Dječakovi susjedi stari 20 i 14 godina, uklonili su potpornu gredu, nakon čega je zid pao. Odmah su počeli otkopavati dječaka iz ruševina, no nije mu bilo spasa. Nakon što su s njega maknuli građevinski materijal, vidjeli su da ne diše, uspaničili se i pobjegli.

- Slučajno sam prolazio pored kuće, a njih dvojica su se skoro zabili u mene. Bili su izvan sebe od straha i samo su vikali da je dječak stradao, priča Igor B.  (29), kum oca stradalog dječaka.

Odmah je dotrčao na mjesto nesreće, vidio je dječakovo beživotno tijelo i pozvao policiju i hitnu pomoć. 

- Pozvali smo i dječakova oca Josipa (34), koji je na Zelenom otoku nadničario koseći travu. Tom čovjeku stvarno u zadnje vrijeme ništa ne ide od ruke. Prvo su mu za Božić u istom danu otac i majka završili u bolnici zbog moždanog udara, prije mjesec dana mu je otac i umro, a sad ovo, priča Igor.

Dječakov otac kaže da ga je prvi poziv zatekao na Zelenom otoku i da se rekordno brzo uputio kući.

- Dok sam došao kući, Hitna još nije pristigla, ali on je već bio preminuo. Očajan sam! Pa dijete se igralo u ogromnom i prostranom dvorištu, što sam drugo mogao, ne moram valjda djecu držati vezanu u kući, priča Josip M.

Prema njegovim riječima, kuća koja se obrušila na njegova sina, već dugo je u derutnom stanju. On je bagerom raskrčio šupu, koja je bila spojena uz susjedovu kuću, i očekivao je da će i susjedi urediti svoj dio. 

- Oni su dugo, malo po malo, skidali krov kuće, a konačno su, izgleda, namjeravali nakon Uskrsa sve ukloniti. I onda su dvojica najmlađih sami u subotu odlučili sve riješiti. Htjeli su ukloniti potpornu gredu i izazvali su rušenje zida koji je poklopio mojeg sina, priča dječakov otac.

Stradali dječak je gotovo cijelo djetinjstvo proveo po bolnicama liječeći epilepsiju. 

- I sad, kad je konačno počeo živjeti život punim plućima, dogodi se ovo. Koji krvavi Uskrs!, govori očajni otac.

Sa suprugom ima još troje djece, dvije kćeri i sina. Policija je o svemu obavijestila državno odvjetništvo, koje će naknadno odlučiti o eventualnom podizanju kaznene prijave protiv susjeda koji su rušili trošnu kući i izazvali nesreću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.