Obavijesti

News

Komentari 134

'U Bandićevoj vikendici nisu pronašli ništa spektakularno'

'U Bandićevoj vikendici nisu pronašli ništa spektakularno'
4

Odvjetnik Krešimir Krsnik ponovio je da Bandić nije ponudio jamčevinu. "Što će nam donijeti vrijeme vidjet ćemo, ali za jamčevinu treba imati i novca", rekao je

VIDEO

Nakon što su istražitelji u srijedu pretražili vikendicu Milana Bandića u Slavagori kod Samobora, njegov odvjetnik Krešimir Krsnik rekao je za HRT kako su to normalne istražne radnje. 

- Ono što znam je da ništa spektakularno tamo nije pronađeno. To je obična vikend kuća i to je to. Pozvali su i dvoje susjeda jer su obvezni po zakonu to učiniti. Uvijek pri pretresu moraju biti prisutna dva svjedoka koja nisu u krvnom srodstvu s onim čija je kuća. Mislim da je bila riječ o susjedima - rekao je Krsnik. 

Krsnik je kazao kako je sada idući potez pisanje žalbe na odluku o pritvoru

- Kad primimo rješenje, a to bi trebalo biti danas, pisat ćemo žalbu i to je to - kazao je. 

'Za jamčevinu treba imati novca'

Ponovio je da Bandić nije ponudio jamčevinu.

- Što će nam donijeti vrijeme vidjet ćemo, ali za jamčevinu treba imati i novca. A i na tu odluku o jamstvu opet USKOK ima pravo žalbe. Tek nakon pravomoćnosti rješenja i uplate novca može se izaći na slobodu - rekao je Krsnik.

Na pitanje hoće li možda Milan Bandić ipak podnijeti ostavku ako bude duže u pritvoru, Krsnik je rekao: 'To vam ja ne mogu govoriti, to će biti njegova odluka'.

Odluka o žalbama tek idući tjedan

Podsjetimo, sudac istrage Zdenko Posavec u utorak navečer odredio je istražni zatvor svim osumnjičenicima za koje je Uskok to zatražio, ali prihvatio je jamčevinu za Petra Pripuza u iznosu od 7,5 milijuna kuna, a za Lacu i Markusa od po 100 tisuća kuna. 

Odvjetnici osumnjičenih najavili su žalbe na odluku o zatvaranju svojih branjenika, a Uskok na pogodnost da se Pripuz, Laco i Markus brane sa slobode. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda o tim će zahtjevima raspravljati kada se prikupe sve žalbe, a to se očekuje tek idući tjedan

USKOK kreće u nova uhićenja?

USKOK planira provesti potrebna vještačenja i druge dokazne radnje pa se očekuje da bi ova istraga mogla potrajati mjesecima. Upućeni smatraju da bi USKOK vrlo brzo mogao krenuti s proširenjima istrage i novim optužbama povezanima s privedenim gradonačelnikom, piše Jutarnji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati