Obavijesti

News

Komentari 87

U kućnom laboratoriju uzgajali marihuanu vrijednu milijun kn

U kućnom laboratoriju uzgajali marihuanu vrijednu milijun kn
8

Muškarac (63) i žena (60) uzgajali su u opremljenom laboratoriju u svojoj kući u Zaprešiću indijsku konoplju radi dobivanja hašišovog ulja. Policija ih je pritvorila

VIDEO

Policajci PU zagrebačke dovršili su istraživanje nad muškarcem i ženom starima 63 i 60 godina. Sumnja se da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

5 ml hašišovog ulja prodavali za 600 kuna 

Navedeni dvojac uhićen je zbog osnova sumnje da se bavi uzgojem i preprodajom marihuane te je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu u njihovoj kući na zaprešićkom području pronađen laboratorij za uzgoj marihuane opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje (27 lampi od 400 i 600W sa sjenilima, 2 grijalice, dva filtera zraka i 7 transformatora) i 1005 stabljika indijske konoplje visine od 5 do 135 cm, 765 grama marihuane, šest medicinskih šprica sa ukupno 27,5 ml ulja hašiša i vaga za precizno mjerenje težine. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dvojac početkom 2014. opremio pronađeni laboratorij za uzgoj marihuane u kojem je uzgajao indijsku konoplju radi dobivanja marihuane i hašišovog ulja koje je prodavao po cijeni od 600 kuna za  5 ml hašišovog ulja - objavila je PU zagrebačka. 

Mogli su dobiti 50 kg marihuane vrijedne milijun kuna

Procjena je da bi se od zasađenih stabljika indijske konoplje, dobilo najmanje 50 kilograma marihuane, čija bi vrijednost na narko tržištu bila veća od milijun kuna. 

Ilegalno se priključili na struju

Također, tijekom pretrage utvrđeno je da se dvojac ilegalno priključio na izvor električne energije i time oštetio javno poduzeće za veći iznos, a za što će redovnim putem biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu. 

Odmah pritvoreni

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 63-godišnjak i 60-godišnjakinja predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu - izvijestila je policija.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa