Obavijesti

News

Komentari 329

UŽAS NA MORU: Gliser Tome Horvatinčića ubio je Talijane

UŽAS NA MORU: Gliser Tome Horvatinčića ubio je Talijane
19

Gliser i jedrilica su se sudarili kod otočića Maslinovik. Horvatinčić nije ozlijeđen. Tajkun tvrdi da je otkazao upravljački sustav broda i da nesreću nije uspio izbjeći

VIDEO

U zoni u kojoj je zabranjeno glisiranje, zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić gliserom se u utorak oko podne sudario s jedrilicom. S njim je bila njegova djevojka Anica Đerđe (35) iz Zagreba.

Horvatinčić je gliserom udario u jedrilicu kraj otočića Maslinovika, nedaleko od marine Kremik u Primoštenu. Na jedrilici Santa Pazienza pod talijanskom zastavom bili su muškarac i žena, talijanski nautičari. Nakon udara glisera pali su u more. Policijski su ih ronioci oko 14 sati, nakon dva sata potrage, pronašli mrtve. Horvatinčića je policija ispitala u marini. Nakon toga je poslao priopćenje:

- Nažalost, sudjelovao sam u teškoj prometnoj nesreći s ljudskim žrtvama. Upravljački sustav broda je otkazao. U trenutku nesreće nisam mogao normalno upravljati brodom i skrenuti. Svim snagama sam pokušao osobe s jedrilice upozoriti da ne kontroliram brod i da ne mogu spriječiti opasnost. Nažalost, moji pokušaji nisu pomogli. Svjestan odgovornosti prema žrtvama, proživljavam teške trenutke. U šoku sam i molim za razumijevanje - napisao je Horvatinčić.

Je li njegova  verzija točna, pokazat će istraga. Horvatinčić je istražnom sucu rekao da je vozio 20 nautičkih milja na sat. Dopuštena brzina 300 metara od obale je pet milja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako istraga pokaže da je Horvatinčić kriv, prijeti mu zatvorska kazna.

Ministarstvo mora je u utorak izvijestilo kako je ministar imenovao posebno istražno povjerenstvo koje će utvrditi sve okolnosti i uzroke nesreće. 

Obitelj stradalih Talijana u šoku

Večernji list piše kako su kod Primoštena nastradali Talijanka M.P. (61) i njezin suprug F.S. (64). Sestra stradale žene je rekla kako je to velika tragedija. Dodala je kako su svi u šoku i kako sada ne mogu razmišljati o tome što im je činiti. Nastradali par je iza sebe ostavio dvoje djece, kći (22) i sina (26). 

On je bogat i bahat vozač

Nesreća na moru zgrozila je Primoštence. Šokirani su se prisjetili kako je poduzetnik i prije već sudjelovao u teškim prometnim nesrećama. Prije dvije godine u Bregani je svojim Landrover Rangeroverom udario u Opel Astru u kojoj su bili roditelji s dvoje djece u dobi od devet i 11 godina. Iz slovenske policije tad su rekli kako je Horvatinčić prebrzo ušao u križanje, zbog čega je izgubio nadzor nad automobilom i udario u Opel na suprotnoj strani ceste. Očevici nesreće rekli su kako je nakon nesreće Horvatinčić hodao kao šerif i telefonirao, a zabrinutim roditeljima obećao je kupiti novi automobil. Cijela četveročlana obitelj bila je lakše ozlijeđena, a djecu u Klaićevoj bolnici Horvatinčić je posjetio. Poduzetnik je 80-ih sudjelovao u sudaru u kojem je poginula žena. 

- To je velika životna tragedija za koju nisam kriv, ali i danas snosim posljedice tog stresa - rekao je tjedniku Globus. 

Osim u privatnom životu, i njegova karijera prožeta je spornim projektima. Svakim novim dizao je prašinu, a zbog posljednjeg su mladi buntovnici mjesecima kampirali u zagrebačkoj Varšavskoj ulici. Tražili su da se prekine rušenje stare jezgre grada i projekt gradnje poslovno-stambene zgrade. Članovi Zelene akcije i Prava na Grad podnijeli su kaznenu prijavu, zbog čega je policija istraživala zakonitost gradnje. Svi su se pitali kako je moguće da je Horvatinčić dobio dozvolu za takvu gradnju, a sve su šokirale i cijene stanova u kompleksu. Naime, za četvorni metar tražio je čak 10.000 eura.

Sagradio je i Hoto vile, prvi zatvoreni tip naselja u Hrvatskoj, te centar Castelum. U restoranu Gallo bile su posebne odaje u kojima su ručali VIP gosti. Franjo Tuđman postavio ga je kratko na čelo NK Croatije, a karijeru je počeo otvarajući restoran Babylon na staroj Samoborskoj cesti, koji je bio jako popularan u tadašnjoj Jugoslaviji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 329
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...