Obavijesti

News

Komentari 54

U Njemačkoj su uhitili Zlatka Čeljusku, bježao je tri godine

U Njemačkoj su uhitili Zlatka Čeljusku, bježao je tri godine
3

Prvi put Čeljuska je bio osuđen 2008. godine na dvije i pol godine zatvora zbog krivotvorenja osobne iskaznice Renea H. i prodaje njegova zemljišta Milanu H.

VIDEO

Zlatko Čeljuska uhićen je u Njemačkoj, potvrđeno je Večernjem listu. Čeljuska je, podsjetimo, u bijegu od 2009. godine nakon čega je za njim raspisana međunarodna tjeralica zbog prijevara u kupoprodaji zemljišta.

Prvi put Čeljuska je bio osuđen 2008. godine na dvije i pol godine zatvora zbog krivotvorenja osobne iskaznice Renea H. i prodaje njegova zemljišta 2002. za tadašnjih 200.000 maraka Milanu Z. Čeljuska se branio da na dan kupoprodaje nije bio u Zagrebu nego na brodu "Wind Surf" na Hvaru s tadašnjom suprugom Tončicom i prijateljima te je i priložio fotografije s broda u luci. Sutkinja svjedocima nije povjerovala. Godine 2009. ta je presuda postala pravomoćna. Potkraj listopada 2009. pobjegao je iz zemlje kako bi izbjegao zatvorsku kaznu.

Sredinom 2010. objavljeno je da je Vrhovni sud prihvatio njegov zahtjev te predmet vratio na ponovno odlučivanje. Lani početkom godine Županijski sud ponovno je pravomoćno presudio da je Čeljuska kriv i da mora iza rešetaka. No, i dalje je bio nedostupan, a njegov odvjetnik Ivo Farčić za Večernji list tada je izjavio da će posegnuti za zahtjevom za izvanrednim naknadnim propitivanjem presude. Farčić je u tome uspio jer je Vrhovni sud drugi put ukinuo pravomoćnu presudu, što je u sudskoj praksi rijetkost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1