Obavijesti

News

Komentari 105

Zagreb: Ugušile se curica (10), njena mama (37) i sestrična (7)

Zagreb: Ugušile se curica (10), njena mama (37) i sestrična (7)
8

Sumnja se kako su lampice u stanu u Rakitju izazvale kratki spoj. Dim je ispunio cijeli stan te su se žena i curice vjerojatno ugušile u snu. Našao ih je dječak (15)

VIDEO

Što ću sad? Nema mi više života, zapomagao je u nedjelju dječak (15). On se u oko 6 sati s novogodišnje proslave vratio kući u Školsku ulicu u Rakitju kraj Zagreba. U podrumskom stanu obiteljske kuće nije se vidjelo od dima. Uzalud je dozivao majku Zoranu (37), sestru (10) i rođakinju (7).

Jedna kraj druge ležale su u krevetu u spavaćoj sobi. Tad još nije znao da su mrtve. Njegovi krici probudili su susjedstvo. Obitelj i susjedi odmah su istrčali. Izvukli su ih i dali im umjetno disanje, no bilo je prekasno. Vatrogasci, koji su odmah stigli na mjesto događaja, nisu imali što gasiti. Tinjao je cvjetni aranžman na stolu u boravku.

Obitelj sumnja kako su se zapalile električne lampice koje je Zorana imala na aranžmanu. Imala je običaj, kažu, ostavljati sva vrata otvorena pa je dim začas ispunio sve prostorije. Vjeruju kako su se Zorana i djevojčice ugušile ugljičnim monoksidom. Točan uzrok požara utvrdit će policija nakon očevida. Dječaka su prevezli u bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu, a zbog šoka u bolnici su završili i Zoranini roditelji i njezina sestra koji žive u istoj kući.

Susjedi pričaju kako je Zorana čekala Novu godinu s kćeri i nećakinjom te nevjenčanim suprugom. On je oko pola 2 otišao i ostavio ih žive i zdrave. S njima je trebao biti i brat blizanac (7) stradale rođakinje, no susjedi kažu da se predomislio u zadnji trenutak.

- Sreća da nije bio s njima jer bi vjerojatno i on stradao - komentirali su. Doznajemo da dječaku u nedjelju još nisu rekli što se dogodilo. Navodno je cijeli dan ispitivao gdje mu je seka i gdje je rođakinja (10), no nisu imali snage reći mu istinu. Mještani kažu kako ovakvu tragediju u njihovom kraju ne pamte.

- Izgubili smo tri mala anđela. Čini mi se kao da sanjam, želim da me netko uštipne da se probudim iz ove noćne more - kroz suze je govorila njihova rođakinja. O Zorani svi mještani imaju samo riječi hvale.

- Bila je dobra majka i jako draga žena, uvijek spremna pomoći - kazao nam je susjed Stjepan Čičak. Bila je samohrana majka. Od supruga se rastala, a iz prvog je braka imala dvoje djece. Unazad tri, četiri godine viđala se s drugim muškarcem, koji je i kobne večeri bio s njima. U posljednje vrijeme bila je nezaposlena. Njezin brat Miroslav živi u istoj ulici, svega nekoliko kuća dalje. Na adresi na kojoj su stradale Zorana i djevojčice ima registriran obrt za strojno žbukanje. Nitko od najbližih nije imao snage razgovarati o tragediji.

Lampice na stolu su izazvale kratki spoj?

Obitelj sumnja kako su se zapalile elekrične lampice na aranžmanu koji je bio na stolu u dnevnom boravku. Kažu kako nije bilo struje kad su ušli u stan pa vjeruju da je nešto moralo izazvati kratki spoj. Nije bilo mnogo vatre, ali je dim ubrzo ispunio cijeli stan. Žena i dvije djevojčice vjerojatno su se ugušile u snu. Očevid je trajao cijelu nedjelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb