Obavijesti

News

Komentari 21

U strahu usmrtio brata zbog kojeg je spavao u štaglju

U strahu usmrtio brata zbog kojeg je spavao u štaglju
1

Stjepan Šarko spavao je u obližnjem štaglju, a od maltretiranja je imao halucinacije u kojima je vidio brata Josipa kada ovog nije bilo nigdje u blizini

VIDEO

Stjepan Šarko nije ubio svog brata Josipa, već ga je usmrtio nakon što je doveden, bez svoje krivnje, u stanje jakog straha. Presudila je tako u četvrtak sutkinja Županijskog suda u Varaždinu Božica Mišak, oslobodivši nakon mučnog suđenja Stjepana Šarka optužbi da je na Martinje prošle godine u Rijeci Voćanskoj u Varaždinskoj županiji nožem ubio svog starijeg brata Josipa.

Nije imao kamo pobjeći

Ipak, Stjepan Šarko nije oslobođen svih optužbi te je zbog ranjavanja susjeda Stjepana Evačića proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora. Kako je toliko vremena proveo u pritvoru, sutkinja je naložila da ga se odmah pusti na slobodu.

Podsjetimo, cijeli je događaj i suđenje zapravo otkrilo obiteljsku dramu i tragediju u kojoj se malo-pomalo razotkrivalo da je Stjepan zapravo bio dugogodišnja žrtva brata Josipa, koji ga je psihički i fizički zlostavljao. I ne samo njega nego svakoga tko bi mu se našao na putu, a o čemu svjedoči policijsko izvješće PP Ivanec.

Josip je bratu Stjepanu prijetio da će ga sasjeći na komadiće i ispeći u peći, da će ga staviti pod lišće neka trune, tukao ga je i toliko ga zlostavljao da je Stjepan čak uredio ležaj u obližnjem štaglju. Zbog maltretiranja i halucinacija u kojima je vidio Josipa čak i kada ga nije bilo, potražio je i psihijatrijsku pomoć. No, zlostavljanje se nastavilo, a nesretni Stjepan nije imao kamo pobjeći od nasilnog brata. Na Martinje prošle godine dogodio se krvav obračun, zbog kojeg Stjepan danas žali.

Nije konfliktna osoba

Sutkinja je u obrazloženju oslobađajuće presude kazala kako je cijeli događaj imao nekoliko dijelova.

– Prvo vas je brat napao i istjerao iz kuće i vi ste otišli. Nakon toga krenuo je za vama s nožem u ruci i zaprijetio vam riječima: “Vidjet ćeš ti svoga boga.” Kad vas je sustigao, izbili ste mu štapom nož iz ruke te ga uzeli i uboli. Sud misli da ste prekoračili nužnu obranu, no zbog činjenice da se sve događalo u stanju jake prepasti, o čemu je svjedočio i vještak psihijatar, nema krivnje – obrazložila je sutkinja Božica Mišak obraćajući se Stjepanu Šarku te dodavši da misli da je u istom stanju bio kada je ubo susjeda Stjepana Evačića.

– Zbog tog stanja, činjenice da ste bili blago alkoholizirani te da niste konfliktna osoba i niste ranije kažnjavani, kao i drugih razloga, dana vam je minimalna kazna zatvora od godinu dana i mjera psihijatrijskog liječenja – objasnila je sutkinja, na kraju dodavši kako vjeruje da će Šarko znati, kao i prije, potražiti pomoć psihijatra iako je kaznu već izdržao i sada je slobodan čovjek.

>>> Stjepan Šarko je usmrtio svog brata 'u stanju jake prepasti'




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...
NA VEZU JE U TROGIRU

Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...

Plus+ Iako je jahta Royal Romance plombirana do kraja svibnja, Ukrajinci su je oglasili. Dok se pravi vlasnik skriva, megajahta koja je izlistana na 101. mjestu u svijetu po količini luksuza, nalazi se u trogirskoj marini