• Članak
  • Komentari 4
  • Lokacija
  • Share
  • Tweet

U subotu spasili više stranih turista na moru u blizini Rijeke

Zbog jake bure Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke u subotu je imala pune ruke posla. Spasili su više stranih turista

Nedjelja, 24. 6. 2012. u 11:55    Piše: 24sata
U subotu spasili više stranih turista na moru u blizini Rijeke Hajrudin Merdanović Foto: Ilustracija

U uvali Scott kod Kraljevice u subotu je spašen mađarski daskaš kojeg je bura odnijela na otvoreno more. Daskaš je uspio otplivati do otoka sv. Marko, odakle je lokalnom brodicom vraćen do uvale Scott.

Nevolje na moru imali su i njemački državljni koje je bura odnijela prema Cresu nakon što su se zbog kvara motora na plovilu 'Maria' bili usidrili ispred kod Valbiske na otoku Krku. Služba pomoći na moru 'SeaHelp' doteglila ih je do luke Punat. Nitko nije ozlijeđen.

U popodnevnim satima na gliseru austrijske zastave na otoku Prviću, ispod otoka Krka, prodijelo je more te je na poziciju upućeno plovilo pomorske policije Senj. Dva austrijska državljana su se do dolaska policije nalazila na plaži u uvali Pećna na Prviću, dok je njihovo 6-metarsko  plovilo 'Cosy' polupotopljeno ležalo na desnom boku. Nitko nije ozlijeđen, a turisti su gliserom pomorske policije prevezeni u Sv. Juraj.

Akcije je koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: spašavanje, more, bura

Izdvojeni komentari 4 komentara Pogledaj sve komentare
24.06.2012., 18:09

libeluli: More i plovilo nisu igra, treba dobro sve provjeriti, prognozu, motor i opremu pa onda isploviti...opet ne bez granica...držati se kraja

24.06.2012., 12:19

HRVAT ALI PRAVI: Svaka cast da barem nesto besprijekorno funkcionira

24.06.2012., 13:26

boaa: Svaka šuška oće da plovi!!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar