Obavijesti

News

Komentari 65

U žurbi izjurio u nepoznato, ni štednjak za sobom nije ugasio

U žurbi izjurio u nepoznato, ni štednjak za sobom nije ugasio
4

Obdukcija je pokazala da ozljede koje je Juraj imao upućuju na nesretni slučaj. I dalje se ne zna jesu li ozljede zbog pada bile opasne za život ili je izgubio svijest

VIDEO

Obitelj Juraja Šimunića (19), kojeg je policija nakon dva dana potrage pronašla mrtvog u šahtu u Krajiškoj ulici u Zagrebu, u ponedjeljak je preuzela njegovo tijelo na Zavodu za sudsku medicinu.

Kako doznajemo, nalaz obdukcije pokazao je da mehaničke ozljede koje je mladić imao upućuju na nesretni slučaj

No i dalje se ne zna jesu li te ozljede zbog pada bile opasne za život ili je možda u šahtu izgubio svijest te se pothladio. Njegovi prijatelji ispričali su nam kako je imao tek nekoliko ogrebotina po glavi i nekakve modrice po tijelu.

Kobni šaht dubok tek 1,5 metara

Kobni šaht u kojemu je mladić preminuo širok je samo 80 centimetara, a dubok tek 1,5 metara. Juraj je bio visok 182 centimetra. Ako zbog pada nije ostao mrtav na mjestu, nije jasno kako nije uspio izaći iz šahta.

Pronašli ga savijenih nogu

Jurja su u šahtu pronašli savijenih nogu, u klečećem položaju.

Pitanje je što je student uopće tražio u napuštenoj zgradi u koju obično zalaze samo beskućnici i narkomani. Njegovi prijatelji kažu da on nikad prije nije išao onamo niti su se oni ikad ondje sastajali. 

Neslužbeno doznajemo da ga je zagrebačka policija pronašla tako što su locirali signal njegova mobitela.

Naime, signal njegova mobitela posljednji put je lociran u Ulici Izidora Kršnjavog. Nakon što su dva dana češljali cijelo područje, okrenuli su se posljednjemu mjestu na kojem ga nisu tražili. Pronašli su ga u subotu oko 17 sati.

Neobične su i okolnosti pod kojima je nestao. Juraj je u četvrtak 12. prosinca prijepodne bio na predavanjima na Hrvatskim studijima, gdje je studirao kroatologiju.

Izašao u žurbi

- Oko 14 sati trebao je biti na nogometu, koji mu je izborni predmet, no nije se pojavio. Iz doma u Ilici izašao je bez cigareta i novca, a ručak je ostavio napola pojeden. On nikad nigdje nije išao bez cigareta - čudili su se prijatelji. 

Čini se kao da je iz kuće otišao u žurbi. Navodno je čak ostavio štednjak uključen. Posljednji put snimile su ga kamere na obližnjoj banci u 13.37 sati. Prijatelji su ga zvali, no mobitel mu je bio isključen. 

Sestra: Moj anđeo je na nebu i sada moli za vas

Jurajeva obitelj, prijatelji i poznanici šokirani su ovakvim raspletom događaja.

- Dragi prijatelji, hvala vam na molitvama i podršci. Gotovo je sve. Moj je anđeo na nebu i sada on moli za vas. Ljubavi sekina, vidimo se gore - napisala je na Facebooku u subotu navečer njegova starija sestra Kristina

Nakon rastave roditelja ona je otišla živjeti s ocem, policijskim inspektorom, u Špansko, a Juraj je ostao s majkom. Prijatelji pričaju kako nije bio sklon piću niti se drogirao. Bio je dobar đak i uzoran student. Njegova smrt svima je misterij.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca