Obavijesti

News

Komentari 30

Serijski kradljivac nije odolio: Pijan je opet ukrao autobus

Serijski kradljivac nije odolio: Pijan je opet ukrao autobus
4

Muškarac je iskoristio nepažnju vozača, koji je ostavio u autobusu ključeve. Radi se o najpoznatijem hrvatskom kradljivcu autobusa, Predragu Kojadinoviću (43)

VIDEO

Policija je u srijedu oko 22.15 sati dobila dojavu da je s autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu ukraden autobus tvrtke APP iz Požege. Autobus su desetak minuta kasnije zaustavili kod naplatnih kućica Lužani, a iz njega je izašao vozač (43) koji je pokušao pobjeći. Policajci su ga brzo stigli i uhitili. 

Doznajemo kako se radi o Predragu Kojadinoviću, najpoznatijem hrvatskom kradljivcu autobusa, kojeg su 2010. godine osudili na šest mjeseci zatvora jer je u tri dana čak dva puta ukrao isti kamion u Slatini. 

Kriminalističkom obradom je policija utvrdila kako je muškarac iskoristio nepažnju vozača, koji je ostavio u autobusu ključeve. Lopov je u krvi imao 1,40 promila alkohola. Priveli su ga u policiju. Protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu. Autobus su vratili vlasniku.

Prvi autobus ukrao je s 18 godina

Kojadinović, rođeni Bjelovarac, ukrao je 1986. autobus Čazmatransa, tvrtke u kojoj su mu radili otac i bratići. Najviše autobusa ukrao je upravo s Čazmatransova parkinga. U Zagrebu je 1992. ukrao cisternu s gorivom. Policija je tad za njim jurila po cijelom gradu. Čak su i pucali na njega. Ali policajci su uspjeli samo međusobno se raniti. Najviše je autobusa ukrao 2000. Iako su ga svojevremeno sumnjičili i za krađe bicikala, Kojadinović je to oštro opovrgnuo. Rekao je da nikad u životu nije ukrao niti jedno “malo” vozilo jer to nije njegov stil. Uvijek je isticao kako mu je najveća želja postati vozač kamiona ili autobusa. Svojevremeno su ga psihijatrijski vještačili. Ustanovili su kako je tijekom svake krađe bio uračunljiv. Predrag Kojadinović nerijetko je u ukradenim autobusima primao putnike i besplatno ih vozio do njihova odredišta. Često je znao ista vozila krasti i nekoliko puta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.