Obavijesti

News

Komentari 160

Smrt od streptokoka: Dječakov vrtić već su obišli epidemiolozi

Smrt od streptokoka: Dječakov vrtić već su obišli epidemiolozi
2

Bolesnog su ga poslali doma: Rođak obitelji 6-godišnjeg dječaka iz Zadra, koji je preminuo od streptokoka, tvrdi da su liječnici reagirali kad je već bilo kasno za sve

VIDEO

Liječnica opće prakse slala je malog na hitni prijem, a oni su ga vraćali doma. Poplavjeli su mu prsti, imao je temperaturu 40, no doktori su ih stalno slali kući, kaže nam blizak rođak obitelji 6-godišnjeg dječaka.

Dječak, od kojeg su se u srijedu oprostili na groblju u Sv. Filipu i Jakovu, umro je u ponedjeljak u zadarskoj bolnici. Primili su ga u teškom toksičnom stanju zbog streptokoka. Streptokoknu bakteriju aktivirao je pad imuniteta zbog šarlaha i gripe.

- Liječnici su obitelji stalno davali Sumamed i govorili im da snižavaju dječakovu temperaturu. Oni bi ujutro opet došli po pomoć, koju ne bi dobili. U ponedjeljak je bila strka, ali je već bilo kasno. Dječaka nisu mogli ustabiliti ni za let helikopterom do Splita ili Zagreba - kaže nam rođak.

Dodaje kako shrvani roditelji vjerojatno neće nikoga tužiti jer im to neće vratiti sina. Obiteljska tragedija to je veća što su roditelji prije nekoliko godina izgubili novorođenče, a majka veliku bol zbog gubitka djeteta uz to proživljava u ranoj fazi nove trudnoće

Iz zadarske Opće bolnice tvrde da je maleni k njima prvi put došao tek u ponedjeljak ujutro te da ga nisu mogli spasiti.

Iz Ministarstva zdravlja su nam kazali da će zdravstvena inspekcija u srijedu do kraja dana uputiti zahtjev za očitovanjem prema Općoj bolnici Zadar te da će nakon očitovanja odlučiti je li potreban inspekcijski nadzor. 

Epidemiolozi su u utorak bili u dječjem vrtiću Cvit u Svetom Filipu i Jakovu, u koji je polazio maleni, a u petak će epidemiolog dr. Alan Medić održati predavanje za roditelje djece polaznika.

- Ovo je bila posebna situacija s teškim komplikacijama. Toksin je napravio tešku i rijetku komplikaciju kakvu u 17 godina rada nisam vidio. Svoj djeci koja su dulje boravila s dječakom u istoj prostoriji dali smo kratku antibiotsku terapiju - rekao je dr. Medić.

'Dječaka su s pedijatrije prebacili na intenzivnu'

Dječak je u bolnicu došao u ponedjeljak. On se prije toga nije liječio kod nas nego izvan bolnice, a mi prije ponedjeljka ujutro nemamo evidentirano da je zaprimljen na bilo kojem odjelu, rekao nam je dr. Robert Karlo, zamjenik sanacijske upraviteljice bolnice.

Željko Mršić/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.