Obavijesti

News

Komentari 70

Istražni zatvor za predsjednika Uprave Farmala i za još 8 ljudi

Istražni zatvor za predsjednika Uprave Farmala i za još 8 ljudi
6

Predsjednik Uprave Farmala, financijska direktorica, regionalni direktor sektora jug i regionalni direktor sektora sjever terete se da su dogovorili nagrađivanje liječnika

VIDEO

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je jednomjesečni pritvor za devet osumnjičenih u aferi Hipokrat. Među njima je i predsjednik Uprave Farmala, Dražen Dedi. Njegov odvjetnik Goran Radišić je kazao kako se Dedi ne osjeća krivim te da je iznio svoju obranu. 

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela istražni zatvor je određen i Jasni Majhen, Siniši Vujakliji i Dragutinu Ćaleti, koji su svi zaposlenici Farmala. Na mjesec dana zatvoreno i preostalih petero osumnjičenih koji su poslijepodne dovedeni na Županijski sud - Sanjin Kapetanović, Ana Brestovečki, Elma Jurić, Ana Puž i Ante Skender.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je o gotovo svim darovima i novcu pronađena detaljna dokumentacija koja je istražiteljima otkrila cijelu korupcijsku mrežu otkrivenu u akciji "Hipokrat".

Uskok je donio nalog o provođenju istrage protiv 76 ljudi i jednog trgovačkog društva zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Predložili su i istražni zatvor za devetero osumnjičenih što je sudac istrage i prihvatio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uskok tereti predsjednika Uprave Farmala, financijsku direktoricu, regionalnog direktora sektora jug i regionalnog direktora sektora sjever da su dogovorili kako će nagrađivati liječnike i ljekarnike novcem i darovima u vrijednosti pet do 10 posto vrijednosti lijekova koje liječnici propišu iz njihove ponude, stoji u priopćenju Uskoka. 

Kako bi ostvarili plan nagrađivanja, angažirali su 22 djelatnika, koji su također osumnjičeni, da daju novac i druge darove 49 liječnika i jednoj ljekarici. Darovali su vrijednosne bonove za kupovinu u trgovačkim kućama, kupovinu robe te plaćali putovanja na teret farmaceutske kuće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina