• Članak
  • Komentari 173
  • Lokacija
  • Share 701
  • Tweet4

Istražni zatvor za asistenta, 2 posrednika i dvojicu profesora

USKOK je pokrenuo istragu protiv pet profesora, jednog asistenta, 12 posrednika te 21 studenta koji su se našli u korupcijskoj aferi Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Subota, 06. 4. 2013. u 11:54    Piše: Danijela Mikola

USKOK je pokrenuo istragu protiv pet profesora, jednog asistenta, 12 posrednika te 21 studenta koji su se našli u korupcijskoj aferi Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Sucu istrage je predloženo određivanje pritvora protiv petorice osumnjičenika. Sudac je to prihvatio te je u subotu odredio pritvor dvojici profesora, asistentu i dvojici posrednika. Istražni zatvor od 30 dana im je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke. 

Ispiti za 1000 eura?

Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu protiv pet profesora, jednog asistenta, 12 posrednika te 21 studenta. 

Među privedenima su umirovljeni profesor matematike Miljenko Crnjac, pročelnik Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Goran Marijanović, Marijanovićev asistent Dražen Ćučić te posrednik Ivan Vukadinović.

Svi su oni pozvani u policiju tijekom petka, kada je USKOK upao na fakultet, oduzeo potrebnu dokumentaciju te profesore obavijestio da su posljednjih godinu i pol dana tajno prisluškivani čak i u svojim fakultetskim kabinetima te da ih se sada tereti da su prodavali ispite studentima.  

Za neke od njih studenti već godinama pričaju kako je ispit moguće kupiti za 1000 eura, ali i više. 

Profesore, posrednike i studente će se teretiti za kaznena djela primanja i davanja mita, zlouporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Cvitan: Sramota je što neki studenti novcem polažu ispite

- Ovo je nastavak operativne akcije Index iz koje, čini se, neki nisu ništa naučili, pa su nastavljene koruptivne aktivnosti na drugim fakultetima. Velika je sramota što neki studenti novcem polažu ispite, dok drugi zasluženo dobivaju svoje ocjene - kazao je u petak Dinko Cvitan, ravnatelj USKOK-a. 

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: osijek , korupcija, ekonomski fakultet

Izdvojeni komentari 173 komentara Pogledaj sve komentare
06.04.2013., 12:29

ynos: ma koja urota pa taj miljenko crnjac je javno tražio 1000eura da se prođe ispit,i govorio studentima da si je kupio mercedes cdi,crnjcu dobro ide ajde koja urota korupcija i mito

06.04.2013., 12:09

vjeverka: zbog ovakvih "ekonomista" nam i je ovakva država

06.04.2013., 12:34

Marshall: Podržavam ovakve akcije USKOK-a, iako ne bih u isti koš stavljao studente i profesore. Krivci za sve ovo su isključivo profesori koji su omogućili sve ovo i njima se trebaju oduzeti titule Doktora znanosti jer oni to nisu. A znam za slučajeve gdje su profesori namjerno rušili studente jer znaju da će im ovi na kraju platiti, tako da nisu isključivo svi studenti krivi...

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar