Obavijesti

News

Komentari 107

Varala na putnim troškovima: Sutkinji godinu dana zatvora

Varala na putnim troškovima: Sutkinji godinu dana zatvora
1

Sutkinja Prekršajnog suda iz Bjelovara, Ružica Pavlović Drmačić, nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora uvjetno jer je varala državu od 2009. do 2011.

VIDEO

Nakon što je Vrhovni sud RH, ukinuo oslobađajuću presudu, na ponovljenom suđenju pred Županijskim sudom u Zagrebu, Ružica Pavlović Drmačić, sutkinja Prekršajnog suda u Bjelovaru, nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora uvjetno na tri godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti. 

Suđenje je ponovljeno jer je Vrhovni sud RH, ukinuo oslobađajuću presudu istog suda.  

USKOK je Pavlović Drmačić, bivšu predsjednicu Prekršajnog suda u Bjelovaru, optužio da si je, iako je dobila na korištenje službeni stan u Bjelovaru, naložila isplaćivanje putnih troškova u visini mjesečnog pokaza na relaciji Donja Narta – Bjelovar. U razdoblju od ožujka 2009. do kolovoza 2011. godine, nezakonito si je isplatila putne troškove u ukupnom iznosu od 16.018 kune. 

U izreci presude stoji kako si je u vremenu od 1. ožujka 2009. do 1. kolovoza 2011. u Bjelovaru, najprije kao predsjednica Prekršajnog suda u Bjelovaru, te od 24. ožujka 2010. kao sutkinja ovlaštena obavljati poslove sudske uprave, odredila pravo na svakodnevnu naknadu troškova prijevoza na posao i s posla u visini cijene mjesečne karte međumjesnog javnog prijevoza na relaciji Donja Narta – Bjelovar, znajući da u inkriminiranom periodu ima na korištenju službeni stan u Bjelovaru, A. Mihanovića 8-a, koji joj je dodijeljen na njezin zahtjev za službene potrebe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Time je na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske, pribavila imovinsku korist u iznosu od 16.018. kuna. Taj je iznos dužna vratiti Ministarstvu financija po pravomoćnosti presude. Isto tako je dužna nadoknaditi troškove financijsko-knjigovodstvenog vještačenja u iznosu 4750 kuna  i troškove paušala u iznosu 2000 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a