Obavijesti

News

Komentari 3

Vinko Pintarić: Casanova i monstrum s puškom u ruci

Vinko Pintarić: Casanova i monstrum s puškom u ruci
7

Monstruozna ubojstva u zagorskim selima podsjetila su na krvave pohode Vinka Pintarića koji je u 20 god. ubio 5 ljudi. Ubili su ga 1991.

VIDEO

Zloglasni zagorski serijski ubojica Vinko Pintarić rodio se 1941. u okolici Bjelovara. Prvo ubojstvo počinio je u Zaboku sa 32 godine, u travnju 1973. Pijan i u napadu ljubomore zamislio je kako ga njegova supruga Katica vara s prvim susjedom Vidom Želimorskim. Ubio ga je hicem iz puške, a potom pobjegao. No 18 dana nakon zločina ipak se predao policiji, a sudac ga je poslao na psihijatrijsko vještačenje u bolnicu Vrapče.
Tri mjeseca kasnije pobjegao je iz bolnice, te stigao do doma svoje supruge u trenutku dok ga je ogovarala rođakinji. Bez razmišljanja povukao je i okidač. Metak ju je pogodio u glavu i na mjestu je poginula. Opet se dao u bijeg, te se tri mjeseca skrivao od policije. Opet se odlučio predati, i tada ga je sud zbog dva ubojstva, jednog pokušaja ubojstva i pucanja po kućama osudio na smrt. Pintarić je tada iskoristio zakonsko pravo da mu smrtna kazna bude preobličena u kaznu zatvora u trajanju 20 godina. Kaznu je služio u Staroj Gradišci. Nakon osam godina, odlučio je opet pobjeći, te u veljači 1982. i uspio u tome.
Sljedećih osam godina skrivao se po zagorskim selima. Bio je u selu Andraševci, pa kod ljubavnice Barbare Šipek u Donjoj Stubici. Požalila mu se kako joj je susjed Štef Kišur štapom zatukao pile i bacio ga u njezino dvorište. Pintarić mu je presudio metkom u čelo u lipnju 1990. Istoga mjeseca ubio je u Začretkom Proseniku Rudolfa Belinu, ovoga puta zbog paranoje. Vjerovao je da ga je Belina izdao policiji. Posljednji put Vinko Pintarić ubio je Božu Habeka u kolovozu 1990. također zbog svoje paranoje. Nesretni čovjek pitao je Pintarića: "Tražite li koga?", a ovaj mu je presudio hicima iz pištolja.
Hrvatski specijalci i umirovljeni general Mate Laušić uhvatili su ga u svibnju 1991. godine. Pintarić se skrivao u kući svoje ljubavnice Ankice Buhiniček kod Velikog Trgovišča. Specijalci su opkolili kuću, a Pintarić je odbio izaći iz nje. Tvrdeći da ga je teta izdala, ranio ju je metkom u trbuh. Specijalci su ubacili suzavac, a u unakrsnoj vatri Pintarića su dva metka pogodila u trbuh, te jedan u lijevu nadlakticu. Pintarićev pohod zaustavio je specijalac koji ga je metkom pogodio u glavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag