Obavijesti

News

Komentari 77

Vlasnike kuće probudio alarm: Pijavica je bacila auto na kuću

Vlasnike kuće probudio alarm: Pijavica je bacila auto na kuću
3

Zapuhao je snažan vjetar. Alarm auta je probudio vlasnike. Dočekao ih je požar. Od Fiat Una ostao je samo lim. Izgorio je nakon što je tresnuo u garažna vrata

VIDEO

Nisam dobro i još sam u velikom šoku. Vjetar mi je doslovno podigao parkirani automobil u zrak i bacio ga na garažna vrata! U trenutku je planuo i cijeli je izgorio, rekla je Silvana B. (47) iz Pule.

U nedjelju navečer s obitelji je spavala u kući, sve ih je probudio alarm iz automobila.

Od auta ostala samo hrpa izgorjelog lima

- Istrčali smo i vidjeli da je auto u plamenu. Zbog udara i plamena oštetila su se i garažna vrata te dio fasade kuće. Silvanini susjedi u Paduljskom putu pretpostavljaju da je samo pijavica mogla dignuti u zrak Fiat Uno, koji je bio parkiran na metar od garaže. Sad je od njega ostala samo hrpa izgorjelog lima. 

Znao sam vidjeti da nevrijeme i pijavica čupaju stabla, ali nisam nikada doživio da podigne auto. Je li se vozilo zapalilo prije udarca u kuću ili nakon toga, ne znam. To će policija još utvrditi -  rekao je dežurni pulski vatrogasac

Pulski vatrogasci dojavu o požaru dobili su u 23.18 sati i odmah su krenuli na intervenciju.

- Došli smo s vozilom i ekipom od pet vatrogasaca, a vatru smo u potpunosti ugasili deset minuta poslije ponoći. Znao sam vidjeti da nevrijeme i pijavica čupaju stabla, ali nisam nikada doživio da podigne auto. Je li se vozilo zapalilo prije udarca u kuću ili nakon toga, ne znam. To će policija još utvrditi. Na svu sreću, nije bilo ozlijeđenih - rekao je dežurni pulski vatrogasac.

Policija kaže kako je vozilo planulo zbog neispravnih instalacija. Inače, meteoalarm je upravo za nedjelju izdao crveno upozorenje za područje Istre, što je značilo jako pogoršanje vremena uz moguće štete.

U Istrametu kažu kako je olujno nevrijeme zahvatilo veći dio Istre u noći na ponedjeljak.

- U Puli je puhao vjetar i do 70 kilometara na sat, a najviše je puhalo podno Ćićarije, čak do 100 kilometara na sat. Razumljivo je da takav vjetar može prouzročiti veću štetu - rekli su u Istrametu.

- Još ne mogu vjerovati što se dogodilo, od šoka cijelu noć nisam spavala - kaže Silvana. 

Pulski vatrogasci su u noći na ponedjeljak morali pet puta intervenirati. Nevrijeme je počupalo nekoliko stabala, a morali su i piliti grane koje su tijekom jakog nevremena pale na kamp-kućicu u Puli. 

Drniš i Muče pogodila jaka tuča veličine oraha

U ponedjeljak ujutro jaka tuča pogodila je Drniš i Muče. Led je bio veličine oraha i prouzročio veliku štetu na poljoprivrednim zemljištima. U samo nekoliko minuta doslovce se sve zabijeljelo kao da je napadao snijeg. 

Auti na rivi u Pakoštanima - zaplivali

Oluja je pogodila i Pakoštane kod Zadra, u kojima je potopila cijelu rivu. Iz svake druge kuće zvali su vatrogasce na intervenciju zbog poplava, a vodena bujica bila je toliko jaka da je na cesti izbila šahtove iz ležišta. Automobili parkirani uz rivu, doslovce su zaplivali. Voda je premašivala visinu kotača. Stanje na terenu spašavali su pakoštanski vatrogasci, koji su ispumpavali podrume i prizemlja.

Koliko štete je prouzročila vodena bujica, znat će se nakon završetka intervencije. Nasreću, vodena je katastrofa kratko trajala jer je već poslije 15 sati kiša počela pomalo jenjavati, a voda je počela istjecati u more.

U Zagrebu ispumpavali podrume

Jako grmljavinsko nevrijeme pogodilo je i Zagreb. Zbog jake kiše napravio se bazen na križanju Aleje Bologne i Škorpikove ulice te su prometnice neko vrijeme bile zatvorene. Gotovo cijeli dan sve zagrebačke vatrogasne postrojbe te pojedina dobrovoljna vatrogasna društva ispumpavali su potopljene podrume obiteljskih kuća i poslovnih prostora diljem grada. Nekoliko stabala srušilo se i na Sljemenskoj cesti.

Kiša cijeli tjedan

Kako najavljuju meteorolozi, oblačno vrijeme s povremenom kišom bit će i u utorak u većem dijelu kontinentalne Hrvatske. Slično će se nastaviti i u srijedu, ali ipak uz nešto manje kiše i moguća sunčana razdoblja. Za četvrtak i petak prognoziraju također kišu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...