Obavijesti

Video

Komentari 179

'Zahtjevi otmičara Tomislava Salopeka su potpuno nerealni'

'Zahtjevi otmičara Tomislava Salopeka su potpuno nerealni'
5

Reporter 24sata Robert Valdec u Kairu je saznao dosad nepoznatu informaciju: Islamska država je odmah nakon otmice Salopeka tražila astronomsku otkupninu

VIDEO

Jedini podatak koji je dosad pronašao put do javnosti o zahtjevima otmičara Tomislava Salopeka je onaj kako je Islamska država u zauzvrat za njegovo puštanje tražila oslobađanje neodređenog broja pripadnica i simpatizerki Muslimanskog bratstva.

No, r eporter 24sata Robert Valdec koji se trenutno nalazi u Kairu doznao je potpuno novi detalj otmice - odmah istoga dana, 22. srpnja Islamska država je e-mailom zatražila otkupninu od 30 milijuna dolara .

POGLEDAJTE VIDEO JAVLJANJA

Pokretanje videa...

24sata 02:14

 

- Z ahtjevi otmičara su potpuno nerealni, da ne kažem besmisleni. Ne znam koliko je to u Hrvatskoj poznato, no neposredno nakon otmice e-mailom je stigao zahtjev za otkupninu koji je bio potpuno nerealan. U pitanju je bila svota od 30 milijuna dolara , ispričao nam je Valdec putem videoveze i objasnio da je sljedeći i već poznati zahtjev stigao tek prije otvaranja novog Sueskog kanala.

 

Tada su otmičari zatražili puštanje žena povezanih s Muslimanskim bratstvom. Nakon što je prošao rok za ispunjavanje zahtjeva, militanti se više nisu javljali s novim informacijama ili zahtjevima.

 

- Dakle, možda je sazrijelo vrijeme da se pokuša određena akcija iznalaženja nekakve alternativne linije komunikacije s otmičarima, s obzirom da preko egipatskih službi to očito još uvijek nije uspostavljeno. To je moguće samo angažmanom ljudi koji su za to specijalizirani. To je maksimum što o tome mogu reći, objasnio nam je u javljanju putem videoveze Robert Valdec.

 

- J a se nadam da ćemo pokušati sve, ali doista baš sve da se Tomislav Salopek živ i zdrav vrati svojoj kući i svojoj obitelji, zaključio je reporter 24sata koji je ranije danas rekao kako je francuska tvrtka za koju je radio Tomislav Salopek jedan od ključnih negativnih faktora u otmici .

 

POGLEDAJTE VIDEO: Koji su zahtjevi otmičara?

Pokretanje videa...

24sata 01:03
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode