Obavijesti

News

Komentari 180

"Zajedno su išle u vrtić, školu, a sad su zajedno otišle u smrt"

"Zajedno su išle u vrtić, školu, a sad su zajedno otišle u smrt"
8

FAŽANA: Vozačica (18) se zabila u drvo i dvije prijateljice odvezla u smrt. U Citroenu je bilo osmero mladih u dobi od 15 do 17 godina. Dvoje je bilo u prtljažniku

VIDEO

Zajedno su odrastale, išle u vrtić, potom i u školu te na kraju zajedno i otišle u smrt. Bile su nerazdvojne, kao prst i nokat, kao prave sestre. Francesca i Elena bile su moje prijateljice. Imale su samo 16 i 17 godina - ispričao je šokiran Marin P. , prijatelj poginulih djevojaka.

Privatni album

S nekolicinom prijatelja poginulih i stradalih došao je na mjesto teške tragedije o kojoj bruji cijela Fažana i Istra.

U nedjelju, nešto nakon ponoći, na licu mjesta i u razmaku od svega nekoliko minuta, poginule su Elena Đ. i Francesca Š. iz Fažane. U automobilu je samo vozačica bila punoljetna, a ostali suputnici imali su od 15 do 17 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U šoku sam kako je uopće osam osoba bilo u jednom vozilu, a dvoje od njih vozilo se u prtljažniku. Čuo sam da su išli odvesti Elenu kući, kad je došlo do strašne tragedije. Još ne razumijem što se dogodilo, ali njih dvije više nema. Najmlađi putnik je spašen jer ga je drugi prijatelj u trenutku nesreće instinktivno povukao prema sebi u naručje i snažno zagrlio. Tako su preživjeli - govori šokirani Marin.

Duško Marušić/PIXSELL

Tešku tišinu na mjestu pogibije u nedjelju u jutarnjim satima prekidali su samo bolni uzdasi i jecaji prijatelja koji su došli upaliti svijeće i donijeti crvene ruže. 

Policija kaže kako je do nesreće na fažanskoj cesti došlo zbog neprilagođene brzine.

- Pod utjecajem alkohola od 0,26 promila, 18-godišnjakinja je zbog brzine u zavoju izgubila nadzor nad Citroenom, prešla u suprotni kolnički trak, gdje je vozilo izletjelo izvan ceste i udarilo u stablo. Četvero mladih je teško ozlijeđeno, a dvoje lakše, no svi su izvan životne opasnosti - rekla je Suzana Sokač iz policije potvrđujući da su dvoje mladih u trenutku nesreće bili u prtljažniku.

Nekoliko ih je od siline udarca u stablo ispalo iz vozila, a među njima i jedna od poginulih. Vozačica je prošla s lakšim ozljedama.

Dusko Marusic/PIXSELL

Teško ozlijeđeni maloljetnici smješteni su na traumatologiju pulske bolnice i, kako nam je rekla specijalizantica Davorka Lulić, u šoku su zbog tragedije.

- Ostalim sudionicima nesreće izvađena je krv radi analize na alkohol. Vozačica spada u mlade vozače i bila je u prekršaju jer nije smjela voziti pod utjecajem alkohola. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi izazivanja nesreće u cestovnom prometu - dodala je Sokač. Tijela stradalih djevojaka prevezena su u pulsku patologiju.

Izmjerili joj 0,26 promila, lakše je ozlijeđena

Vozačica (18) u Citroenu prepunom mladih vozila je iz Fažane prema Puli. Zbog neprilagođene brzine i neiskustva izgubila je nadzor nad vozilom, prešla u suprotni trak, izletjela s ceste i udarila u stablo. Izmjerili su joj 0,26 promila alkohola u krvi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina