Obavijesti

News

Komentari 14

Zaplijenili eksploziv, oružje i opremu za uzgoj marihuane

Zaplijenili eksploziv, oružje i opremu za uzgoj marihuane
16

Zagrebačka policija muškarca (48) sumnjiči da je unajmio kuću u vlasništvu 71-godišnjaka i uz njegovo znanje u kući uzgajao marihuanu koju je zatim prodavao

VIDEO

Zagrebačka policija je tijekom istrage na dvojicom muškaraca, 48-godišnjakom i 71-godišnjakom iz Zagreba, zaplijenila veću količinu oružja, eksploziva i droge

29 kilograma eksploziva, dva kalašnjikova, ručne bombe...

Policajci su zaplijenili gotovo 29 kilograma eksploziva, dvije automatske puške kalašnjikov s 12 spremnika, automatsku pušku schmeiserr sa šest spremnika, šest ručnih bombi, tri detonirajuća štafina dužine po 100 metara, 478 komada raznog streljiva te signalni pištolj. 

Profesionalna oprema za uzgoj marihuane

Zaplijenili su i opremu za uzgoj marihuane - 19 lampi sa sjenilima, 15 transformatora, sustav za zagrijavanje s tri grijalice i klimom te sustav za navodnjavanje. 

U pretrazi kuće pronađeno je i gotovo tri kilograma marihuane, dvije digitalne vage i 23 krivotvorena pečata s oznakama različitih općinskih sudova. Među zaplijenjenim predmetima je bio i papir A4 formata s otisnutim hrvatskim grbom te 22 bjanko izvadaka iz zemljišnih knjiga. 

Obojica od ranije poznati policiji

Vjeruju da je Zagrepčanin (48) još početkom 2012. godine unajmio kuću na području Vrapča, u vlasništvu 71-godišnjaka, te ju opremio uređajima za unutarnje uzgajanje marihuane. Uz znanje vlasnika kuće se ilegalno priključio na kabel za struju, uzgajao je marihuanu te ju prodavao na ilegalnom tržištu Zagreba. 

Na temelju saznanja koje su imali policija je u ponedjeljak oko 13 sati upala u kuću te ih obojicu uhitila. Zatim su na temelju naloga Županijskog suda izvršili premetačinu. 

Muškarac (48) je prijavljen za proizvodnju i preprodaju droge, a 71-godišnjak za posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari te zbog krivotvorenja. 

Obojica su od ranije evidentirani, a 48-godišnjak je i osuđivan za pretprodaju droge. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...