Obavijesti

News

Komentari 100

Zatukao ženu kamenom zbog duga: Dobio 28 godina zatvora

Zatukao ženu kamenom zbog duga: Dobio 28 godina zatvora
5

Domagoj Šaškor nepravomoćno je osuđen na 28 godina zatvora zbog ubojstva iz koristoljublja. Zatukao je Tanju Brljaču kamenom. Posvađali su se zbog novca

VIDEO

Vijeće Županijskog suda u Splitu nepravomoćno je osudilo Domagoja Šaškora (38) na 28 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja.

 Domagoj je u listopadu 2013. godine na Žnjanu izudarao Tanju Brkljaču (35) po glavi kamenom teškim oko kilogram i pol. Kada je već teško ozlijeđena pala na pod, na glavu joj je bacio kamen težak 13 kilograma. Liječnici su se čudili kako je uopće došla živa u bolnicu. Nesretna žena je preminula tri mjeseca poslije bez da je dolazila svijesti. Nakon što joj je smrskao glavu Domagoj je uzeo njezinu torbicu s 24 tisuće kuna i pobjegao s djevojkom u Zagreb, gdje ga je policija dan poslije uhitila. 

Vijeće pod predsjedanjem suca Damira Romca je optuženom izreklo 27 godina za ubojstvo, te mu dodalo još godinu dana zbog dvije uvjetne kazne koje je ovim zločinom prekršio. Propisali su mu i obvezni psihosocijalni tretman kao i plaćanje troškova suđenja u iznosu od deset tisuća kuna. 

Vijeće nije smatralo spornim da je Domagoj svoju žrtvu izudarao manjim kamenom i tada joj veći bacio na glavu, iako je obrana nastojala dokazati da je udario samo kamenom teškim kilogram i pol. Ubojstvo iz koristoljublja je za sud također neupitno, jer je Domagoj znao da Tanja kod sebe ima veću količinu novca, zarađenog od prodaje stana. Bio je i ubrojiv što proizlazi iz psihološkog vještačenja, a i njegovog ponašanja neposredno nakon napada. Otegotna okolnost mu je i to što je prethodno višestruko osuđivan. Na presudu je ipak najviše utjecalo što je Tanju ubio na iznimno brutalan način i trogodišnju djevojčicu ostavio bez majke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.