Obavijesti

News

Komentari 66

Zrakoplov pao u more i raspao se, poginuli pilot i jedan putnik

Zrakoplov pao u more i raspao se, poginuli pilot i jedan putnik
14

Zrakoplov se srušio nešto iza 15 sati kod Pule, 300 metara od ACI marine Pomer. Potonuo je na sedam metara dubine. Poginula su dvojica muškaraca iz Zagreba

VIDEO

Manji zrakoplov Zlín 242 srušio se u nedjelju u 15.12 sati u more kod Pule. Poginulo je dvoje ljudi, potvrdila nam je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović

Doznajemo da se radi o pilotu-instruktoru iz jedne zagrebačke pilotske škole, Siniši P. (36) i njegovom prijatelju Goranu D. (34)Dvojac je jutros doletio iz Zagreba u Medulin. Oko 15.05 sati su krenuli na panoramski let prema jugu Istre, a srušili su se nakon samo nekoliko minuta leta. 

Zrakoplov je pao 300 metara od ACI marine Pomer, u blizini otočića Pomerski. Po udarcu u površinu mora se raspao i potonuo na sedam metara dubine.

- Vidjela sam užas. Bilo je strašno i još sam u šoku. Neću danima doći k sebi. Kupala sam se u lučici i vidjela sam zrakoplov kako leti nisko iz pravca medulinskog aerodroma. Htio je raditi akrobacije. U jednom trenutku zavrtio se i potpuno se okrenuo na leđa, a sljedećeg trenutka dobio je naglo ubrzanje i pao prednjim dijelom u more. Odbio se od vode i ponovno udario u more i onda se čula eksplozija. Sledila sam se od užasa - kazala je Slavica Lončarić iz Pule, koja je svjedočila nesreći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Putnicima iz zrakoplova navodno su pokušali pomoći ljudi s okolnih brodica, no bezuspješno.

Martin Skopar iz Ljubljane, koji je također vidio nesreću, odmah je sjeo u čamac i krenuo pomoći unesrećenima, no more je bilo mutno i nije ništa vidio.

Na terenu su pomorska policija, Lučka kapetanija i ronioci koji su u 16.45 sati dovršili potragu i izvukli dva tijela iz olupine zrakoplova. 

- Nakon što smo dobili dojavu da je pao avion naša dva ronioca su brzo stigla na mjesto nesreće. Zaronili su na dubinu od oko 7 metara i u zrakoplovu, koji je bio sav izvitoperen, pronašli dvojicu članova posade. S velikom mukom uspjeli smo ih izvući - rekao nam je ronilac Aldo Vrbanac.

Tijela dvojice poginulih su prevezena u pulsku bolnicu na obdukciju. 

Radi se o akrobatskom zrakoplovu češke proizvodnje Zlín 242 koji je nestabilan za bilo kakve manevre na manjim visinama. Avion je vlasništvo pilotske škole Peryton iz Zagreba i potpuno je nov, registriran prije nekoliko dana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer