Obavijesti

News

Komentari 132

Županja u strahu: 'Ubio mi je oca, a pustili su ga iz pritvora'

Županja u strahu: 'Ubio mi je oca, a pustili su ga iz pritvora'
6

Smiljan Babić (51) je nožem ubo u srce i ubio umirovljenika Rajka Spajića (80). Branit će se sa slobode iako je već prijetio žrtvinoj kćeri. Obitelj je prestravljena...

VIDEO

On je i prije nego što je tati zabio nož u srce tjednima prijetio da neće živ dočekati Božić. A znam još neke kojima je iste takve prijetnje uputio. I sad, nakon svih tih prijetnji i ubojstva mojeg oca, sud ga je prije nekoliko dana pustio da se brani sa slobode, ogorčena je Ksenija Borovica (48) iz Županje, kći Rajka Spajića (80).

POGLEDAJTE VIDEO: Pustili ubojicu da šeće gradom

Pokretanje videa...

24sata Video 00:15

Njega je prije nešto više od mjesec dana na savskom nasipu ubio lokalni beskućnik Smiljan Babić (51).

'Vrištat ću ako ga vidim'

- Dan poslije ubojstva vidjela sam ubojicu. Htjela sam obići mjesto gdje je ubio mojeg tatu i zatekla sam ga okruženog policajcima kojima je pokazivao gdje je bacio nož kojim je kroz jaknu, sako, prsluk, košulju i potkošulju tako snažno zabio nož u srce da mu je i rebra polomio. Bila sam izvan sebe i počela sam vikati na njega, a on mi je smirenim glasom rekao: ‘Samo ti prijeti, vidjet ćemo se!’. On je psihopat i lažov, policiji je u istrazi rekao da nije imao izbora jer je branio goli život!!! Od koga, od starca od 80 godina?! Pritom im je rekao da je moj otac na njega krenuo nožem, a da ga je on oduzeo i u samoobrani zabio u njegovo srce. Laže! On je imao cijelo vrijeme uza se golemi nož, zar bi mogao nekim, kako je tvrdio, nožićem probiti tu svu odjeću i slomiti očeva rebra zadajući smrtonosni ubod u srce - kaže Ksenija.

Ona je, kad je čula da je ubojica na slobodi, uzela bolovanje. Dodatno se preplašila kad je čula da je odmah prvi dan na slobodi prošao pored kioska u kojem ona radi. Išao je do Centra za socijalnu skrb i Crveni križ žaleći se da mu je izostala zadnja rata pomoći.

- Ne znam kako ću reagirati kad ga vidim na ulici, ali ću sigurno prvo početi vrištati! Neka svi vide i čuju tko slobodno šeta. Ovo je sramota! Pa za tog Smiljana se zna da je protiv njega i ranije podnošeno više prijava, ne znam što je to trebao napraviti pa da ga sud zadrži u pritvoru - govori.

Marko Mrkonjić/Pixsell

Ivan Spajić, nećak ubijenog Rajka Spajića, smatra da je Babić na slobodi “potencijalna opasnost i za druge ljude”.

- Osjećam se nesigurno jer ne mogu ni pretpostaviti što će njemu ponovno pasti na pamet. S obzirom na to kako živi, on nema što izgubiti i njemu će zatvor biti nagrada - tvrdi Spajić.

Ksenija i Ivan kažu da između Babića, koji živi u Županji i svi ga znaju kao Kokicu jer je jedno vrijeme živio prodavajući kokice, i ubijenog Rajka Spajića nije bilo sukoba u danima prije tragedije, jer je Rajko pet mjeseci prije toga boravio na Krku u sinovu apartmanu te ga, dakle, uopće nije ni bilo u Županji.

'Prvo ga je pogodio kamenom u leđa'

Bile su i neke priče da se sve dogodilo zbog stričeva psa, ali ni to nije istina. Sa stricem je u društvu bio njegov prijatelj koji tvrdi da je Smiljan bez ikakva razloga strica pogodio prvo kamenom u leđa, a nakon toga, kad je stric krenuo da mu uzvrati, zabio mu nož u srce, priča.

Marko Mrkonjić/Pixsell
Ksenija Spajić pokazuje mjesto ubojstva

Babić se policiji predao nakon što se jedan dan pokušavao sakriti u okolici grada.

Nije oženjen, nema djece i živi kao podstanar. Rođen je u BiH, a u Županju se doselio iz Morovića u Srbiji, gdje je otišao početkom rata. Prema riječima državnog odvjetnika Božidara Piljića, državno odvjetništvo je 1. prosinca sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru predložilo produljenje istražnog zatvora za Smiljana Babića, no na Županijskom sudu su taj prijedlog odbili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'

Loše vremenske prilike ometaju spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

VIDEO Gusti dim u Zagrebu, gori tiskara na Trešnjevci: 'Vidio sam samo dim i vatrogasce'
UPUTILI OSAM VOZILA

VIDEO Gusti dim u Zagrebu, gori tiskara na Trešnjevci: 'Vidio sam samo dim i vatrogasce'

Na gašenje požara upućeno je osam vozila. Vatrogasci su nam potvrdili da je požar pod nadzorom te da se radilo o požaru stroja
Kako su se upoznali Plenković i samozatajna Ana: Spojio ih je Sabor, svadba je bila intimna...
RIJETKO SE POJAVLJUJE

Kako su se upoznali Plenković i samozatajna Ana: Spojio ih je Sabor, svadba je bila intimna...

Ana Maslać Plenković i hrvatski premijer imaju troje djece. Ne ističe se u političkim kampanjama i u javnosti se pojavljuje iznimno rijetko