Obavijesti

News

Komentari 342

'Županjski policijski inspektori su me tukli kao i Azapovića'

'Županjski policijski inspektori su me tukli kao i Azapovića'
1

Kad sam vidio njegove liječničke nalaze, odmah sam znao da ga je tukao isti onaj koji je tukao i mene, rekao je potreseno Dražen Lukić (36) iz Bošnjaka

VIDEO

Sve što su mladiću iz Županje radili policijski inspektori, način na koji su ga mučili i zlostavljali, sve je isto bilo i meni. No on je, nažalost, ozljedama podlegao. Kad sam vidio njegove liječničke nalaze, odmah sam znao da ga je tukao isti onaj koji je tukao i mene, rekao je potreseno Dražen Lukić (36) iz Bošnjaka.

Traumatično iskustvo s nasilnim policajcima iz PP Županja još nije prebolio. Sukobili su se se u svibnju 2011. kada je, kao lovočuvar u lovačkom društvu Vjerovi iz Bošnjaka, krenuo u noćnu ophodnju lovišta.

- Na rubu šume vidio sam policijski auto i terenac. U autu su bila dva policajca. Pitao sam ih što tu rade, a oni su pokazali značke. Posegnuo sam u džep da i ja izvadim značku čuvara, a oni su skočili na mene, bacili me na auto, počeli mi psovati i tući me rukama. Odvezli su me u stanicu u Županju i tu se mlaćenje nastavilo - prisjeća se. Tamo su ga dočekala tri inspektora. Gotovo sat vremena su ga šamarali i udarali šakama, tvrdi Dražen. Tražili su od njega da kaže gdje su skuter, puška i meso, a Lukić nije imao pojma o čemu govore.

- Tjerali su me da radim sklekove, trbušnjake i čučnjeve, da klečim satima, sprdali su me zbog toga što mi mama ima srpsko prezime pa su mi oko vrata zavezali hrvatsku zastavu. Drvenim kolcem udarali su me u međunožje, u usta mi sipali pepeo iz pepeljare. Cijelo vrijeme su me polijevali sokom da ostanem priseban jer sam gubio snagu. Govorili su mi da su oni ovdje bogovi - govori Dražen boreći se da ne zaplače. Sve je to ostavilo duboki trag na njemu, posebice stoga što su ga pretučenog odveli kući pred šokiranu ženu i djecu te ga tamo dodatno ponižavali i pretražili mu kuću. Nikad se nije osjećao jadnije nego tada.

Nakon cjelodnevnog maltretiranja, inspektori su ga prijavili za “omalovažavanje policijskih službenika”. Oni su zapravo njega htjeli optužiti da je išao u krivolov, i to s crvenim skuterom, a meso divljači su tražili kao dokaz. Nisu našli ništa. Dražen smatra da su ga uzeli na pik jer je u krivolovu zatekao sina uglednog odvjetnika, policajca iz Otoka i njegova brata te ih prijavio. Nakon što su ga pustili iz policije, Dražen je otišao liječniku i sve prijavio. O svemu ima dokumentaciju koju je i priložio na sudu kada je protiv njega pokrenut postupak.

- Sutkinja me je oslobodila već nakon dva ročišta kada sam joj sve objasnio, a onda sam ja odlučio tužiti njih. Pisao sam MUP-u pritužbu na postupanje inspektora i sve opisao na 15 stranica. U PP Županja došla je unutarnja kontrola i navodno provela istragu. Doveli su me na prepoznavanje inspektora koje teretim. Inspektorica koja je vodila unutarnju istragu se sprdala sa mnom i sve ono što sam naveo je pobila. Oni su naveli kako sam ozljede dobio tako što sam bježao od njih kroz šumu. Rekli su da sam i pucao, a uopće nisam imao oružje. Na kraju je ustanovljeno kako nema pogrešaka u postupanju inspektora. Bilo je pitanje vremena kada će te metode ispitivanja doseći vrhunac. Ako je istina da je Azapović njihova žrtva, treba se nešto poduzeti - rekao je Dražen.

U MUP smo poslali upit da nam kažu što će poduzeti u PP-u Županja, no do kraja ovoga izdanja odgovor nismo dobili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 342
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu