Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dom postaje čist za 20 minuta na dan i svakodnevni planer

Dom postaje čist za 20 minuta na dan i svakodnevni planer
1

Maratonska čišćenja više nisu potrebna - fokusirajte se na jedan dio doma svaki dan i uz usputne radnje održite dom blistavim, čistim i ugodnim bez puno truda

VIDEO

- Ako ne možete počistiti vašu kuću u roku 20 minuta, nakon što vam se najavi gost, onda imate problem - tvrdi profesionalna organizatorica Barbara Hemphill. Ipak, najbolji barometar u konačnici je ukoliko pogledate oko sebe i date si odgovor na pitanje da li vaš dom odiše osjećajem udobne urednosti ili neugodne neurednosti. Nema potrebe za maratonskim čišćenjem od dva dana jer se uvijek lakše uhvatiti u koštac s problemima malim koracima.

- Postavite si zadatak da čistite dom 20 do 30 minuta svaki dan, ali nikako više od sat vremena. Nakon sat vremena nećete više biti toliko svježi i mogli bi pogrešno odlučivati. Fokusirajte se na jednu sobu ili čak dio nje, tako da možete vidjeti napredak - kaže Donna Smallin, autorica knjige "Sedam jednostavnih koraka, 700 savjeta i ideja da očistite svoj dom".

Kako biste olakšali čišćenje preuzmite planer za svaki dan OVDJE

Odlučite što vam treba

Da bi si olakšali, otkrijte što imate i što vam od toga zapravo treba. Izvucite sve iz ladica, ormara i tajanstvenih kutija, sortirajte to, a zatim odlučite što će zadržati, što odvojiti, a što baciti.
- Postavite si tri pitanja: Je li to korisno, je li lijepo, volim li to? Ako ne odgovorite barem jednom 'da', ta stvar vam nije potrebna - preporučuje Hemphill. 

Nađite mjesto za čuvanje

Ako nešto nema svoje mjesto, to se smatra neredom. Hrpa odjeće ne računa se kao 'mjesto'. Tako u kuhinji najkorisnije stvari uvijek držite na mjestu koje vam je uvijek dostupno. U ormaru raspored složite prema godišnjem dobu, pa tako svu nepotrebnu odjeću stavite na teže dostupna mjesta. Za sitnice bi bilo dobro uvijek imati jednu ili dvije ladice.

Kako biste olakšali čišćenje preuzmite planer za svaki dan OVDJE

Pronađite novo mjesto za odbačene stvari

Ako se teško odvajate od stvari, puno bolje ćete se osjećati nađete li novo mjesto za njih. Podijelite stvari vašim prijateljima ili dobrotvornim organizacijama, ako im mogu biti od koristi, a vama stvaraju samo probleme.

Održavanje reda

Najbolji način održavanja čistoće u domu je podjela zadataka. Jednom tjedno uvijek organizirajte sastanak sa svojim bližnjima i dogovorite se oko toga što će tko raditi u koje vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku