Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Eterična ulja s malo vode i octa uklanjaju sve mirise i bakterije

Eterična ulja s malo vode i octa uklanjaju sve mirise i bakterije
1

Smućkaj sam: Bakterije, plijesan i kamenac čiste bez štetnih kemikalija uz pomoć ulja, ulje naranče skida žvake, ulje limuna i bora pere pod, a limun čisti kupaonicu

VIDEO

Kako biste kvalitetno očistili češljeve i četke, 20-ak ih minuta namačite u otopini šalice i pol vode, pola šalice destiliranoga bijelog octa te 20 kapi eukaliptusova, lavandina ili eteričnog ulja čajevca.

Esencijalna su ulja veoma koncentrirana pa neka od njih učinkovito uništavaju bakterije i plijesan, tvrde stručnjaci. Tako će, primjerice, staklena vrata tuša u kupaonici blistati prebrišete li ih dva puta na mjesec s nekoliko kapi eteričnog ulja limuna.

Kap ili dvije toga ulja možete nanijeti i na masne mrlje na odjeći. Kad odstoji, istrljajte krpom pa operite u perilici. Esencijalna ulja olakšat će i čišćenje prozora. Pomiješajte pola decilitra vode s 10 kapi lavandina ulja.

Osim što odlično čisti stakla, miris te otopine mogao bi biti odbojan muhama, ističu aromaterapeuti. A eterična ulja očistit će i namirisiti i zahodsku školjku. U bočici s raspršivačem pomiješajte dvije šalice vode i dvije žličice eteričnog ulja čajevca te protresite. Poprskajte i nakon 30 min oribajte i isperite. 

Mješavina ulja za kuhinju

Za čišćenje kupaonica i kuhinja pomiješajte dvije kapi ružmarinova, četiri kapi limunova, tri kapi eukaliptusova i četiri kapi eteričnog ulja lavande. Promućkajte.

Naranča skida žvakaće gume

Eterično ulje naranče djelotvorno uklanja stvrdnutu žvakaću gumu s različitih materijala, tvrde stručnjaci. Nakon čišćenja materijal treba oprati.

Limun, smreka i bor za podove

Prije čišćenja podova u posudu s vodom ulijte četvrtinu šalice alkoholnoga octa i od pet do deset kapi limunova, borova ili eteričnog ulja smreke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...