Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kečap pere mrlje s posuđa, a čaj 'briše' hrđu s vrtnog alata

Kečap pere mrlje s posuđa, a čaj 'briše' hrđu s vrtnog alata
1

Kriškom kruha nježno se čiste uljene slike, sol će ukloniti masnoću s tava, kečap uklanja tamne mrlje s posuđa, a boce i vaze blistaju poslije tretmana sirovom rižom

VIDEO

Skupa, agresivna sredstva možete zamijeniti nježnim, prirodnim preparatima koji su moćni istjerivači nečistoća. Bijelim kruhom možete, bez straha da ćete ih oštetiti, ukloniti prašinu sa slika rađenih tehnikom ulja na platnu. 

Kriškom nježno prijeđite preko površine slike i kruh će pokupiti svu nečistoću. Tamne mrlje na posuđu od bakra i mesinga uklonit će kečap. Stavite ga na krpicu te istrljajte njome bakrene lonce i tave. Nakon nekoliko minuta vratit će im se boja i sjaj pa ih potom isperite mlakom vodom. Posuđe od lijevanog željeza najlakše ćete očistiti solju. Ako je prepuno zapečene masnoće, prvo je uklonite drvenom kuhačom.

Nasipajte sol te tresite tavu kako bi se primila za svaki namašćeni dio pa istrljajte papirnatim ručnikom. Jako uprljane ruke očistit će zobena kaša. Gustom smjesom od pahuljica i vode istrljajte ruke te ih isperite. Unutrašnjost vaze ili boce brzo ćete očistiti rižom. Ispunite tri četvrtine boce toplom vodom pa dodajte žlicu sirove riže. Zatvorite i dobro protresite bocu.

Voda će se zakovitlati, a tvrda zrnca riže ukloniti će sve nečistoće sa stijenki. Lakiranom drvenom podu boju će osvježiti čišćenje mješavinom tople vode i octa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čaj briše hrđu s vrtnog alata 

Potopite alat u jak crni čaj. Ruke od mrlja zaštitite rukavicama te iz “čajne kupke” izvadite alat pa ga obrišite. Tragove voska svijeće uklonite vatom i glicerinom.

Kukuruzom protiv mrlja 

Alkohol briše mrlje od markera s drvenih podova i radnih ploha. Na masne mrlje na tepihu stavite kukuruzni škrob te nakon 15-30 minuta usisavačem očistite tepih.

Mikrovalna se čisti sama 

Zdjelu do pola napunite vodom pa dodajte nekoliko žličica sode bikarbone. Stavite zdjelu u mikrovalnu i uključite je na dvije minute. Krpom obrišite unutrašnjost i mrlje će nestati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise