Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Napravite adventski vijenac u par koraka na brz i lagan način

Napravite adventski vijenac u par koraka na brz i lagan način
19

Za originalan vijenac trebaju vam umjetne ili prave grančice omiljenog zimzelenog drveća, božićne dekoracije u obliku češera, mašni, kuglica i figura, ljepilo i žica

VIDEO

Ukrašavanje adventskih vijenaca, čija se prva svijeća pali ovu nedjelju, poseban je izazov za najmlađe, koji za tu prigodu mogu rabiti ukrasne uzice, lizalice i figure. Svijeće na vijencu simboliziraju četiri tjedna adventa. Prva svijeća (postilica) simbolizira nadu i iščekivanje, druga (pomirilica) znak je mira, treća slavi radost i veselje, a četvrta simbolizira ljubav. Osim tradicionalne slame za vijenac mogu poslužiti i drugi materijali poput kalupa za kuglof i lončanice za cvijeće. 

Adventski vijenac od kalupa za kuglof

Uzmite kalup za kuglof, pet vatrostalnih čaša i pet svjećica za aroma-lampe. Prostor između svijeća možete ispuniti orašastim plodovima, slatkišima ili drugim ukrasima. Kao podloga za vijenac može vam poslužiti i veći duboki ili plitki tanjur, a ne morate se ograničiti samo na okrugle oblike, već i posložiti svijeće u modernu ravnu liniju na pladnju.

Njemački svježi adventski vijenac

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za izradu vijenca potreban vam je plastični, metalni ili drveni kolut, kao i svježe odrezane grane zimzelenog drveća. Koristite se žicom kako bi grančice povezali i učvrstili oko koluta. Nakon što ste učvrstili grane na kolut, bit će vam potrebna čvršća žica, četiri svijeće i dekoracija za vijenac po vašem izboru. Žicu odrežite tako da dobijete tri komada jednake duljine i njih zataknite u svijeću. Umetanje žice u svijeću možete olakšati ako žicu prethodno zagrijete na plamenu kako bi lakše klizila u vosak te uz pomoć kliješta stavite u svijeću da se ne opečete.

Svijeće sa žicom namjestite na vijenac i gurnite duboko da bi se učvrstile žicom i izbjegla mogućnost požara. Uz pomoć ljepila na vijenac fiksirajte svoje omiljene ukrase, poput komadića drveta, kestena, bobica, malih božićnih figura, mašni ili kuglica.

Vijenac na tanjuru

Kao podlogu za vijenac koristite veliki plitki tanjur, a uz to su vam potrebne škare, svježe grančice zimzelenog drveta, božićne kuglice, četiri svijeće ukrasne bobice i ukrasna traka, savjetuje Mirela Sušić iz cvjetnog ateliera Mirela. Na tanjuru prvo rasporedite kraće odrezane grančice i svijeće, a zatim između njih postavite omiljene božićne kuglice sa zanimljivim uzorkom. Nakon toga ukrasnu vrpcu odrežite na kraće komade i povežite u mašne te njima ukrasite tanjur.

Vodoravni adventski vijenac čitateljice

Podloga je obična daska oko koje se s pribadačama tj. rajsnedlima pričvrsti tanka ukrasna traka. Naprijed je mašna od šire ukrasne trake pričvršćena na isti način. Ništa nije ljepljeno. Svijeće su u teglicama za začine, a kuglice sa svake strane su od pozlaćene motane šibe. Ništa nije pričvršćeno na podlogu, samo je poslagano.

Postupak za svoj adventski vijenac poslala nam je čitateljica Maja Matarić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...