• Članak
  • Komentari 0
  • Share 1
  • Tweet4

Puževe iz vrta možete ukloniti pivom i jajima

Kako biste se riješili puževa, nisu vam potrebna kemijska sretstva - ljuske jaja ih odbijaju, a pivo služi kao zamka za hvatanje ovih životinja

Petak, 27. 4. 2007. u 07:00    Piše: Ida Borovac
Puževe iz  vrta možete ukloniti pivom i jajima na
Puževe koji vam rade štetu u vrtu i ostavljaju rupe na lišću možete namamiti u stupicu ustajalim pivom. Zakopajte plitku tavu tako da joj je vrh u razini zemlje pa je do polovice napunite pivom. Postavite je tamo gdje ste vidjeli da se puževi skupljaju. U pokušaju da piju pivo, puževi upadnu unutra i utope se. Ne želite li ubijati puževe, nego im samo zapriječiti pristup vašim biljkama, napravite prepreku od grubo zdrobljenih ljuski od jaja koje postavite na zemlju oko biljke. Bakrene trake koje se mogu nabaviti u vrtnim centrima također odbijaju puževe.
Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar