Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

Trikovi za rashlađivanje doma: Gasite aparate i stavite tendu

Trikovi za rashlađivanje doma: Gasite aparate i stavite tendu
1

Ako nemate klimu ispred ventilatora stavite vodu, tenda ispred prozora smanjit će temperaturu za pet stupnjeva, a ugasite aparate i birajte "hladeće" materijale

VIDEO

  • U kućama i stanovima donji prozori na zapadu te gornji na istoku bi svakako trebali biti otvoreni, jer će tako hladniji zrak ulaziti u dom, a ugrijani izlaziti. Ipak, u "pasjim vrućinama" bolje je ne otvarati prozore sve dok ne padne mrak, već stan u potpunosti zamračiti.
  • Noću otvorite sve prozore, a strujanje zraka osigurajte i stropnim ili pomičnim ventilatorom. Čak i ako imate klimu, ventilator će pomoći kako bi se hladni zrak bolje raspršio.
  • Ako nemate klimu - improvizirajte je tako da ispred ventilatora stavite posudu s ledom ili s hladnom vodom koja će ubrzati hlađenje. Najbolje mjesto za ventilator je uz najveći zid u prostoriji te na pod.
  • Kućanski aparati čak i u stanju mirovanja proizvode toplinu pa ih je ljeti bolje u potpunosti isključiti. Tako ćete izbjeći nepotrebno grijanje prostora, ali uštedjeti na računima za struju. 
  • Tijekom vrućina nemojte bespotrebno zagrijavati zrak paljenjem svjetla u stanu, a izbjegavajte koristiti i pećnicu. Uživajte u svježem voću i povrću te sladoledima, a pomoći će vam i kuhanje u mikrovalnoj koja ne proizvodi toliko topline.
  • Stavite li tendu ispred prozora, temperaturu u prostoriji možete smanjiti za oko 5°C. Za zamračivanje će bolje od roleta ili zavjesa poslužiti i bijeli “venecijaneri” - svjetlo se lakše dozira, a bijela boja dodatno odbija toplinu. Veliki grijači su monitori i televizori pa ih isključujte iz struje ako ih ne rabite, a klasične žarulje zamijenite štednim - kod žarne čak 90 posto struje pretvara se u toplinu. 
  • Ljeti su lan i svila bolji od pamuka. Rabite lanene plahte koje su dvostruko hladnije od pamučnih. Možete pokušati premjestiti madrac na pod, gdje je često i za stupanj hladnije. Dobra opcija je i svilena posteljina koja koži omogućuje da diše. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru