Obavijesti

Show

Komentari 4

Ante Čedo Martinić: Imam rak i jedino me Bog može spasiti...

Ante Čedo Martinić: Imam rak i jedino me Bog može spasiti...
7

OTPISALI GA Liječnici su glumcu priznali da ga više ne mogu izliječiti. Medicina mu više ne može pomoći. Svjestan je da bi ozdravljenje bilo čudo, ali vjeruje u njega

VIDEO

Iako sam teško bolestan, ni dana nisam bio na bolovanju. Liječnici su mi otvoreno rekli da mi medicina više ne može pomoći. Snagu sam pronašao u vjeri u Boga, kaže Ante Čedo Martinić (51). 

Splitskom glumcu su potkraj prošle godine otkrili adeno karcinom koji je metastazirao. To je tumor koji potječe od žljezdanih stanica sluznice želuca i najčešći je među zloćudnim tumorima. Riječ je o teško izlječivom tumoru koji se uglavnom otkrije tek u uznapredovalom stadiju. Šanse za potpuno izlječenje su male. Martinić je prve tegobe osjetio lani u travnju, a liječnici su mu samo dali terapiju protiv bakterije koja izaziva čir na želucu.

- Nakon toga bio sam dvaput na pregledu i nisu mi pronašli ništa. Mjesec i pol poslije, potkraj prošle godine, rekli su mi da imam rak koji je teško izlječiv - kaže glumac.

Uvjeren je da je žrtva liječničke pogreške, ali prihvaća je kao dio života. Nakon kemoterapija koje mu nisu pomogle, pokušao je i s alternativnom medicinom. Ali odustao je jer nije bilo koristi. Loše se osjećao i shvatio je da uzalud troši novac.

- Vjernik sam od djetinjstva i tako sam odgojen. Bolest mi je još učvrstila vjeru. U posljednje vrijeme češće odlazim u Međugorje - rekao je Martinić. Dodaje kako bi ozdravljenje bilo čudo, ali nije izgubio nadu.

Unatoč teškoj bolesti, svaki dan na motociklu dolazi u splitski HNK gdje je direktor drame. Igra u komediji 'Škola za žene' i veseli se predstavi 'Tko se boji Wirginije Woolf?', čija premijera je planirana za veljaču sljedeće godine. Ljetos je snimao seriju “Loza” u kojoj glumi bankara Bilića, a u “Ruži vjetrova” igra državnog odvjetnika Anića.

- Ne želim prestati raditi jer gluma je moj život. Možda se malo više umaram, ali i dalje snimam s jednakim veseljem i žarom - kaže Čedo. Dodaje kako se ipak nije odrekao omiljenog kapučina i cigarete.

- Ponašam se kao da je sve u najboljem redu - zaključio je glumac.

Zbog operete se vratio u split iz SAD-a

Martinić je želio vidjeti kako se živi u Americi. Nekoliko godina ondje je konobario i namjeravao se vratiti u Zagreb. Kazališnu karijeru nastavio je u Splitu jer je dobio ulogu u opereti 'Splitski akvarel'.

Glumio je u prvoj sapunici 'Villa Maria'

Nakon što se dokazao na daskama matičnog splitskog HNK, šira publika upoznala ga je u ulozi Maxa Lovreka u prvoj hrvatskoj sapunici 'Villa Maria'. Glumio je i u sapunici 'Ponos Ratkajevih'.

Obožava biti rimski car Dioklecijan

Svake godine glumac se s veseljem odaziva pozivu na manifestaciju 'Dioklecijanovi dani'. Iako teško bolestan, i ovog ljeta utjelovio je rimskog cara koji je u Splitu sagradio ljetnikovac.

‘Znam što znači biti bez oca, izgubio sam majku’

Martinić je sedmo dijete klesara i domaćice iz Pučišća na Braču. Od najstarijeg brata mlađi je 20 godina. Kad je imao sedam godina, umrla mu je majka.

- Znam kako je odrastati bez jednog roditelja. Volio bih da moja djeca ne moraju to prolaziti - kaže glumac. Dodaje kako se ne boji za sebe nego za suprugu i djecu.

Martinić je u braku s 12 godina mlađom suprugom Zrinkom, medicinskom sestrom. Imaju troje djece, sina Tina Antu (15) te kćeri Lukreciju (11) i Nikolinu (4).

- Zrinka je podrijetlom s Brača kao i ja, ali to nema veze. Upoznao sam je u kafiću u Splitu i ubrzo smo se zavoljeli - kaže glumac koji svaki slobodni trenutak provodi na rodnom otoku. Ondje, kaže, puni baterije.

- Moji su bili siromašni. Tata je radio u kamenolomu i govorio nam da odemo s otoka ako želimo izbjeći bijedu - prisjeća se glumac. S 14 godina upisao je srednju vojnu školu u Zagrebu jer mu otac nije mogao priuštiti ništa drugo. Ondje je shvatio da ne podnosi disciplinu i poželio biti umjetnik.

S obzirom na to da je dobro pjevao, dvojio je između studija na glazbenoj i kazališnoj akademiji. Na kraju je upisao glumu zbog čega, kaže, nikad nije požalio.

Nasmijava publiku u komedijama

Martiniću je žao što se više ne snima serija 'Odmori se, zaslužio si' u kojoj je glumio mesara Bajsa. U HNK Split s kolegicom Nives Ivanković glumi u komediji 'Škola za žene'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić
Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala