Obavijesti

Show

Komentari 48

Belan: Hoću ići na Eurosong i zato ću nastupati za Sloveniju

Belan: Hoću ići na Eurosong i zato ću nastupati za Sloveniju
3

NEOSTVAREN SAN Neno Belan sa Slovenkom Alyom snimio je “Nesporazum” i ušao među osam izvođača koji se bore za odlazak na glazbeno natjecanje u Beč

VIDEO

Kako ove godine u Hrvatskoj nema Dore, a vidio sam da Slovenija ima natjecanje za Eurosong, nazvao sam svojeg producenta u Ljubljani i pitao ga može li strani autor sudjelovati u natječaju. Rekao je da se mogu prijaviti, ali me mučilo da je možda previše da kao hrvatski autor sam pjevam tu skladbu. Upoznao me sa Slovenkom Alyom, snimili smo probnu snimku, dali je na natječaj i ušli u izbor od osam pjesama, kaže Neno Belan (52).

Pjesmu je napravio sa Zvonimirom Zrilićem, članom nekadašnje grupe Riva, kojega poznaje još s odsluženja vojnog roka u Sarajevu 1980. godine.

- Bio je kod mene u Rijeci i u noći smo napravili pjesmu koja nam je zvučala europski. Dosta je retro. Pjesmu ‘Nesporazum’ snimili smo na slovenskom, a razmišljamo je napraviti i na hrvatskom - kaže Neno. Natjecanje je u Ljubljani krajem veljače. Na hrvatskom izboru Dora, Belan je pjevao 2005. godine pjesmu “Hej”, ali nije pobijedio. Osvrnuo se i na sve brojnije televizijske emisije u kojima se traže nepoznati glazbeni talenti.

- Nisam pretjerano sklon tome, ali je došlo takvo vrijeme. Sklon sam više vjerovati da je pravi uspjeh onaj kad odradiš puno godina ‘garaže’, vježbanja, sviranja, druženja i onda dođe umjetnost. Tih pet minuta slave koju dobiju ti ljudi, ako i netko bude slavan, brzo to prođe. Oni svi traju nekoliko mjeseci i onda ih se odbaci i traži nove - smatra Belan. Ove godine slavi 30 godina karijere. Gitaru svira od desete godine, a završio je i nižu glazbenu školu za gitaru.

- Nisam se umorio, pa vidite da sam poludio i da se spremam za Euroviziju. Volio bih pisati i glazbu za film, to mi je neostvarena želja, ali glumac nikad neću biti - rekao je glazbenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin