Obavijesti

Show

Komentari 39

Dior i Chanel poludjeli su za Hrvaticom Ana Marijom Cajner

Dior i Chanel poludjeli su za Hrvaticom Ana Marijom Cajner
1

Prvu manekensku ponudu Ana Maria Cajner dobila je sa samo 12 godina. Odbila je jer joj je školovanje tad bilo na prvome mjestu. Od prošle godine je u Parizu

VIDEO

Kreativni direktor Chanela Karl Lagerfeld za snimanje spota u povodu stote godišnjice Chanela izabrao je Anu Mariju Cajner, 22-godišnju manekenku zagrebačke agencije Talia Model, studenticu treće godine ekonomije, koja je odrasla u Velikoj Gorici sa snovima da postane pedijatrica. No otac Branko i mama Marija pomutili su dječje snove. Radili su u modi, držali butike dok je trajao njihov brak. Kad su se prije deset godina sa starijim bratom preselili u Zagreb, u Dubravu, bio je to šok za djevojku naviklu na mirnu velikogoričku djecu. U Zagrebu je završila 18. jezičnu gimnaziju na Šalati. U Velikoj Gorici bavila se sportom i plesom, ali rodila se nova ljubav - prema kuhanju. Majka bi joj govorila: “Skuhaj si ajnpren juhu, speci jaja”, a Ana Maria bi je zvala i pitala kako se kuhaju špageti na bolonjski.

- To mi je jako dobro došlo jer cure s kojima radim vani ne znaju kuhati - kaže Zagrepčanka. Imala je 12 godina kad su je zvali da bude model, ali mama je smatrala da još treba pričekati.

Iz zagrebačkog kafića u parišku modnu agenciju

- Imala sam 19 godina kad me u nekom kafiću suradnik Tihane Harapin-Zalepugin pitao jesam li razmišljala o manekenstvu. Već iduće jutro bila sam s Tihanom na kavi. Bila sam na prvoj godini studija, opterećena fakultetom. Kad je vidjela kako hodam, poslala me na castinge Fashion.hr-a i Cro-a-Portera i odmah su me angažirali. Dizajneri su me prihvatili. Snimala sam editorijale i kampanje pa iznova sjela s Tihanom, koja je predložila da se okrenemo inozemstvu. U parišku agenciju Women otišla sam 2012. Dočekao me vozač i odvezao u stan za modele. Sve je bilo organizirano, mjerenje, fotografiranje bez šminke da bi klijent vidio kako doista izgledam. I na castinge idemo bez šminke jer bismo trebale biti papir na kojem oni ‘pišu’ što im je potrebno - opisuje Ana Maria svoje prvo inozemno iskustvo.

Uslijedili su mnogi angažmani, a među njima i prvi za modnu kuću Dior. Na predstavljanju nove kolekcije u Ulici Montaigne, u višekatnoj kući s golemim Diorovim dućanom, bio je i direktor Diora.

'Nemam problema s vitkom linijom'

- Zavirila sam u studio u kojem pripremaju kolekciju. Za prezentaciju modela u svojoj rezidenciji izabrao me i Azzedine Alaia. Sve je bilo puno odjeće, i radni stol za kojim je Alaia radio na nekoj skici. Prostor je minimalistički uređen. Upoznali smo se, pogledao je kako hodam i odlučio koju će od djevojaka angažirati. Otkad mu je umrla sestra, ne ide na Fashion Week, kolekcije predstavlja u svojoj rezidenciji. Ima dvije revije na dan, na maloj pisti. Koji put dođu i celebrityji, ali su mu važniji klijenti i njemu bitni ljudi - kaže Ana Maria.

Njezin dosad najveći posao bilo je snimanje spota za Chanel u starom kinu. Radila je s vrhunskim modelima, među kojima je i Engleskinja Cara Delevingne (20).

- Zamisao je bila da idemo zajedno u kino, odjevene, naravno, u modele Chanelove aktualne kolekcije. Lagerfeld nas je pozdravio. Nadzirao je snimanje i popravljao odjeću. Vrlo je pozitivan i nije uštogljen. Imao je tjelohranitelja, klasično odjevenog u crno. Hodao je za njim - prepričava manekenka. Dosad nije bila izložena torturi da se morala suzdržavati od hrane. Prirodno je mršava i nastoji jesti zdravo. Mama joj je tamnoputa, a tata ima germanske korijene, pa je Ana Maria prirodno plava, ali s tamnim obrvama. U Parizu je postala brineta.

- U redu je promijeniti šminku i odjeću, ali naučila sam da je važno zadržati svoj stav - zaključila je zagrebačka ljepotica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge