Obavijesti

Show

Komentari 2

Hrvatski mjuzikl 'Crna kuća' zainteresirao je SAD i Japan

Hrvatski mjuzikl 'Crna kuća' zainteresirao je SAD i Japan
8

Najnoviji uradak iz radionice uspješnice Footloose, predstavljen je ekskluzivno na otvorenoj probi u Zagrebu. Svečana premijera mjuzikla biti će 1. veljače 2013.

VIDEO

Nova glazbeno-scenska atrakcija stiže na kazališne daske. Originalna hrvatska glazbena komedija 'Crna Kuća – mjuzikl u boji' predstavljen je u petak ekskluzivnom otvorenom probom na Zagrebačkom Velesajmu. Kratki uvid u zanimljivu glazbenu priču koja se temelji na staroj gradskoj legendi o crnoj kući i biskupu Stjepanu prikazan je kroz tri glazbena broja iz prvog čina. Uz cijelu postavu mjuzikla, predstavljanju su nazočili i autori originalnog hrvatskog kazališnog djela. Autor teksta i priče Ladislav Prežigalo, autor glazbe Darko Hajsek, koreograf i redatelj Igor Barberić, te dramaturg Igor Weidlich, a koji čine kreativni tim koji već mjesecima marljivo radi i priprema sjajnu glumačku ekipu za skorašnju premijeru u obnovljenom kinu Studentskog Centra.

Među glavnim glumcima je i Damir Kedžo

Svečanu premijeru Crne Kuće koja nas očekuje 01. veljače 2013. nestrpljivo očekuju i glavni glumci koji jedva čekaju da pokažu sve što su marljivo pripremali proteklih mjeseci. Antonija Barišić i Dunja Fajdić glavne su ženske uloge naivnih Gričanki, dok je glavna muška uloga pripala mladom talentu Hrvoju Foretiću. Ulogu glavnog antagonista tumačit će glazbenik Damir Kedžo koji će se nakon boy benda Tin, Saša i Kedžo, po prvi puta okušati kao glumac.

Originalan hrvatski kulturni projekt Crna kuća – mjuzikl u boji, spektakl čiji su autori dugogodišnji pjesnik i pisac Ladislav Prežigalo, ujedno i dugogodišnji zagrebački pročelnik za gospodarstvo, te renomirani i višestruko nagrađivani skladatelj Darko Hajsek, na pozornice stiže 1. veljače 2013. godine. Crna kuća urnebesna je glazbeno-scenska komedija, napravljena u najboljoj maniri Mela

Brooksa ili legendarnog Monty Pythona, a na suvremen način progovara o staroj i malo poznatoj zagrebačkoj legendi iz 16. stoljeća, iz vremena borbi između Kaptola i Griča, te velike turske prijetnje.

Projektu je stiglo i pojačanje, i to izravno s Broadwaya. Glazba i priča zainteresirali su i glazbenog direktora Setha Weinsteina, koji je sa svojim bogatim iskustvom stigao u Zagreb kako bi mlade izvođače pjevački pripremio na vrlo zahtjevne nastupe, te kako bi unio dašak najsuvremenijih tekovina iz svijeta mjuzikla u ovaj projekt.

Namjera je ponuditi originalan hrvatski kulturni proizvod, ističu producenti, te promovirati i predstavljati našu zemlju i metropolu na suvremen i nadasve atraktivan način, prema standardima po kojima to čine West End ili Broadway. Također, u planu projekta je i tijesno spajanje kulturnog i turističkog doživljaja, pa će u Zagrebu biti osmišljene i posebne atrakcije i turistički aranžmani koji bi metropolu preplavili novim valom turista željnih kvalitete, dobro osmišljenih programa i vrhunske zabave. Uz to, za projekt je već iskazan i interes iz inozemstva, iz SAD-a, Japana i Australije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane