Obavijesti

Show

Komentari 17

Kod Tita u gostima: Nakon 26 god. Hladno pivo u Kumrovcu

Prvi samostalni koncert imali su u Titovom rodnom mjestu. Mile, Zoki, Suba, Šoki i Deda okupili su se ujutro u starom okupljalištu i s ekipom HTV-a krenuli na put

VIDEO

Nastupali smo u Ljubljani kao predgrupa Kud Idijota prije 26 godina. Tada smo zaradili svaki po 25 maraka, prisjetili su se dečki iz Hladnog piva početka karijere.

Prvi samostalni koncert imali su u Kumrovcu, a voditelj 'Šlep Showa' Vladimir Šagadin doveo ih je u Titovo rodno mjesto. Mile, Zoki, Suba, Šoki i Deda okupili su se ujutro u starom okupljalištu u Gajnicama, ispred osnovne škole. Nestalo je struje u kvartu pa su kavu mogli popiti tek u podne, a i Kekin se morao vratiti kući jer je zaboravio gitaru. Vlado ih je potrpao u Zastavu 850 i krenuli su prema Kumrovcu gdje su snimali HTV-ovu emisiju. Glazbeni gosti moraju se voziti u kombiju gdje ih Vlado rešeta pitanjima. Kombi su kupili od bivšeg policajca koji ga je sastavio od dijelova dva vozila.

- Svi smo kao pioniri dolazili s razredom gledati Titovu kuću. U međuvremenu smo postali buntovni klinci okupljeni u bend. Dobili smo gažu na prvom republičkom višeboju jer smo bili u izviđačima. Nismo imali svoje pjesme pa smo svirali AC/DC i Ramonese - kažu. Svaki dan su zajedno pa se svađaju i deru jedan na drugoga, ali ne naljute se. U bendu se svi međusobno zadirkuju, a najčešće se šale na račun godina.

- Nekad nas bole noge ili leđa nakon svirki, ali valjda je došlo to vrijeme - rekli su glazbenici. Prije svirke popiju pivo ili čašu viskija, a nakon koncerta ne idu u provod, nego odlaze kući.

- Obiteljski smo tipovi pa naše obožavateljice loše prolaze. Kad god nas pitaju da bi s nama izašle, mi ih odbijemo - rekli su rokeri.

S obožavateljima vole slaviti rođendane. Postali su prijatelji. Nekolicina njih dolazi im gotovo na svaki koncert, a neki ih prate još od 1988. godine.

Zastava se stalno kvari, puno troši i bučna je

Nakon mjesec dana ekipa je shvatila da kad je pokazivač za benzin na nuli, tank je zapravo pun. Šale se da im za 10 kilometara treba čak 10 litara benzina. Da se u emisiji ne čuje buka motora, morali su ga omotati u tepih. Kombi je star 35 godina.

Od 0 do 50 km/h zastava dođe za 16 minuta, a brzinu od 100 km/h ne postiže nikad. U Rijeci im se pokvario pa ga je ekipa morala gurati nizbrdo. Dosad su prošli 3000 kilometara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin