Obavijesti

Show

Komentari 43

Na pretragama: Arsenu treba stroži režim, vrlo je nestrpljiv

Na pretragama: Arsenu treba stroži režim, vrlo je nestrpljiv
3

Supruga Gabi zatekla je Arsena kako leži na podu pokraj hodalice i nerazgovjetno priča. Liječnici na Odjelu intenzivne medicinske skrbi neprestano bdiju nad njim

VIDEO

Operacija ugradnje umjetnog kuka, artroplastika, protekla je uredno. Pacijent je bio stabilan i otpustili smo ga na kućnu njegu s preciznim uputama, kaže prof. Nikola Čičak, kirurg koji je prije 15 dana operirao Arsena Dedića (77).

Iz Poliklinike Akromion kantautor je otpušten u prošli petak, baš kako je i sam najavio prije desetak dana. Liječnici iz Akromiona nastavili su ga nadzirati i kod kuće. Kako saznajemo, ništa nije upućivalo na moguće komplikacije. To kaže i ortoped Čičak.

- Ne mogu ulaziti u opće zdravstveno stanje pacijenta. S naše strane ispoštovani su svi stručni protokoli. Svakodnevno sam u kontaktu s kolegama na Rebru. Mogu samo reći da nemam spoznaje da je riječ o sepsi - kaže kirurg.

Liječnici su, zbog Arsenove povijesti bolesti i lijekova za imunitet koje prima posljednjih desetak godina, posebno brinuli za njegovo stanje. Gabi Novak (79) našla je supruga Arsena kako u njihovu domu leži na podu pokraj hodalice. Pričao je nerazgovjetno i 'frfljao' pa je Gabi odmah pozvala Hitnu pomoć, koja je Arsena prevezla na KBC Rebro. On je tamo i inače redoviti pacijent koji dolazi na kontrole na odjel za bolesti jetre koju su mu implantirali u Padovi 2004. 

Zbog otežanog govora liječnici su najprije posumnjali na moždani udar, no pretragama je ta mogućnost isključena. Istodobno, nalazi su pokazali da je u Arsenovoj krvi povišena razina leukocita, kao i tzv. CRP-a, odnosno C reaktivnog proteina koji je iznosio 30, a pod normalnom vrijednosti smatraju se one do maksimalno 10. Sve zajedno liječnicima je upućivalo na to da se Arsenov organizam bori s nekakvom upalom. Nalazi su pokazali i takozvani d-dimer u krvi, tvar čije prisustvo najčešće upućuje na trombozu i krvni ugrušak. No detaljnijim naknadnim pretragama liječnici na KBC-u Rebro isključili su i mogućnost tromboze.

- Arsen je sad stabilno i priseban je. Leži na jedinici intenzivnog liječenja.

Moguće je da je njegovo stanje prouzročeno nedavnom operacijom kuka, ali još nije dokazana uzročno posljedična veza. Zbog toga se nastavlja s drugim pretragama - kaže nam izvor iz bolnice.

Bliski Arsenovi prijatelji kažu da je on prillično nediscipliniran i nestrpljiv pacijent. Tek nekoliko dana nakon operacije počeo je bez nadzora medicinskog osoblja šetati po sobi iako su mu to liječnici najstrože zabranili baš zato da ne bi pao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin