Obavijesti

Show

Komentari 2

Nisu mislili na honorar: Opet bi željeli glumiti u Winnetuu...

Nisu mislili na honorar: Opet bi željeli glumiti u Winnetuu...
5

Marija i Nikola Baričević prisjetili su se kako je izgledalo snimanje prvog filma o Winnetouu u Hrvatskoj prije pune 52 godine. U Maslenici je to bila prava atrakcija

VIDEO

Bilo mi je 14 godina i pješačio sam po kruh iz Maslenice do Posedarja kad sam doznao da bih i ja mogao glumiti u filmu o Winnetouu, sjeća se Nikola Baričević (66) iz Donje Pušće, koji je statirao u prvom filmu o Winnetouu snimanom na našim prostorima.

Nikola objašnjava da je 1963. godine s roditeljima bio na ljetovanju u Maslenici, a dolazak njemačke filmske ekipe koja snima film o Indijancima i kaubojima bila je prava atrakcija, pogotovo među djecom i mladima.

- Nitko tad nije razmišljao o honoraru. Bili smo presretni što možemo glumiti u filmu - kaže Nikola. I njegova majka Marija (83) statirala je u Winnetouu. Ona je sačuvala fotografije njih dvoje u indijanskim kostimima koje su danas vrijedni dokumenti o snimanju prvog Winnetoua na jadranskoj obali.

- Pamtim da je sve to bilo jako dobro organizirano, a ljudi su jednostavno hrlili na set da gledaju kako se snima film. Kad su još doznali da mogu i sudjelovati u snimanju, glumiti Indijance ili kauboje, veselju nije bilo kraja - sjeća se Marija.

Bez oklijevanja je tada pristala biti dio indijanskog plemena. Danas priznaje da bi odmah pristala ponovno statirati u novom Winnetouu kad bi joj se pružila prilika.

- Meni su jedini problem bili kostimi. Bili su izrađeni od prave kože i izgledali su jako uvjerljivo. No imali su neugodan miris pa nisam baš bio oduševljen svojim kostimom malog Indijanca - kaže Nikola, koji bi ipak riskirao i ponovno glumio uz junaka knjiga njemačkog pisca Karla Maya. U indijanskom bi kostimu rado stao uz Winnetoua.

- Nadam se ipak da će ovaj put kostimi biti izrađeni od nekog drugog materijala - kroz smijeh kaže Nikola. Producenti traže gotovo pet tisuća statista, a među njima i djecu, starije, invalide kao i ljude tamnije puti. Na potezu od Učke do zaleđa Trogira u isto vrijeme će se snimati tri filma o poznatom poglavici Apača. Međunarodne koprodukcije za takav posao u Hrvatskoj plaćaju od 250 do 350 kuna na dan, a ako je netko posebno nadaren može zaraditi više. Film bi, prema riječima redatelja, trebao biti kombinacija starog 'Winnetoua', 'Pirata s Kariba' i 'Usamljena osvetnika'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...