Obavijesti

Show

Komentari 343

Seve tuži Milana, želi da sina viđa samo dok je i ona s njim

Seve tuži Milana, želi da sina viđa samo dok je i ona s njim
4

SAGA SE NASTAVLJA Pjevačica je od suda tražila da Popoviću dozvoli viđanje Aleksandra samo u njenoj nazočnosti. Milan kaže da postaje jasno zašto to radi

VIDEO

Severina (41) ovim potezom želi da se Aleksandar da njoj na odgoj i čuvanje te da sud odredi koliko će ga Milan puta moći viđati, ali samo u njezinoj nazočnosti.

- Upoznat sam s činjenicom da me je Severina tužila, sudeći po izjavi Jadranke Sloković, ona inzistira da se naš sin povjeri njoj. Ja i dalje ostajem pri svom dubokom uvjerenju da naš sin Aleksandar treba odrastati uz oba roditelja ravnopravno, a to je jedino moguće ukoliko kao roditelji imamo jednaka prava u obavljanju roditeljskih dužnosti - rekao nam je Milan Popović (47).

Pjevačica je također zatražila da se svi kontakti oca i sina odvijaju samo u njenoj nazočnosti zbog, kako kaže, dobrobiti djeteta. Iako se nagađalo kako Splićanka to radi jer se boji da bi ga srpski “kralj bakra” mogao odvesti u Srbiju, Milan je i to demantirao. 

- Postaje jasno zašto ne dozvoljava da budem sa svojim sinom, a time se na najgrublji način krše prava djeteta - poručio je Popović. 

U kojim slučajevima se može zatražiti reguliranje kontakata s djetetom i koje privremene mjere sud može donijeti, upitali smo odvjetnicu specijaliziranu za obiteljsko pravo Dafinku Večerinu. Ona ističe kako slučaj ne poznaje jer nema uvid u dokumentaciju, ali takva mjera se donosi u slučaju kad postoji opasnost da roditelj s kojim dijete ne živi i ne plaća alimentaciju time dovodi u opasnost djetetovu egzistenciju. 

- Žalba protiv te mjere ne odgađa njezinu primjenu. No čini mi se da u ovom slučaju to nije bitno. Puno važnija je privremena mjera s kim će dijete živjeti - smatra Večerina.

Prema njezinu mišljenju, Centar za socijalnu skrb i vještaci odlučuju je li nužno da pri svakom susretu djeteta i oca bude nazočan i roditelj s kojim dijete živi ili će to biti pod nadzorom stručne osobe. Velike ovlasti, dodaje, ima i sud koji mora prosuditi poznaje li dijete drugog roditelja i je li dijete i prije bilo s njim samo, te osjeća li se s njim sigurno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 343
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao