Obavijesti

Show

Komentari 31

Spašava napuštene pse: Topli dom najljepši je božićni dar

Spašava napuštene pse: Topli dom najljepši je božićni dar
3

Osim što je u Americi spasio zlostavljanu kujicu, udomio je i poveo u Hrvatsku, glumac se angažirao kako bi pomogao mješancu Jonnyju kojem traži novu obitelj

VIDEO

Scumpy je moja najdraža razmažena bakica, bez koje više ne bih mogao zamisliti život. Najbolja mi je prijateljica, veseli se i tuguje sa mnom, a ljubav koju joj pružam vraća mi stostruko, rekao je Slavko Sobin (30) o 12-godišnjoj kujici. Mješanku pasmine chow chow spasio je od zlostavljača dok je studirao glumu u Los Angelesu. Bila je puna rana, mršava, uplašena i nepovjerljiva, pogotovo prema muškarcima, pa su se djelatnici društva za zaštitu životinja bojali hoće li ga kujica moći prihvatiti kad ju je Slavko odlučio zauvijek udomiti.

Najljepši je osjećaj spoznaja da si pomogao biću u nevolji. Zato je udomljavanje plemenita stvar

Dirnula ga priča o napuštenom Jonnyju

Ali Scumpy, kaže Slavko, kao da je znala tko je zaslužan za njezinu drugu šansu za život jer je glumca prihvatila kao svojeg čovjeka na prvi pogled. I dok ona mirno spava u toplom krevetu, Slavko i dalje pomaže zlostavljanima i napuštenima. Čim je čuo priču o zagrebačkom psu Jonnyju, junak serija “Dolina sunca” i “Ruža vjetrova” posjetio ga je i obećao mu naći idealne udomitelje. Prve godine Jonny je živio na kratkom debelom lancu. Više je bio gladan nego sit. Gazda se hvalio kako je pronašao lovca koji će ga ubiti, ali od smrti ga je spasio umirovljeni bračni par iz Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U predstavi o psima djecu uči pravim vrijednostima

- Nevjerojatna je moć praštanja koju imaju životinje. Nakon svega što je prošao, Jonny i dalje vjeruje ljudima. Umiljat je, drag i mazan. Toliko je željan društva i pažnje da mu nikad ne bih dao sedam godina. Zaigran je poput šteneta.

Kad sam je udomio, Scumpy nije ni znala hodati na povodcu i bojala se svega oko sebe

Zbog ovakvih tužnih priča znam da ću jednog dana opet udomiti psa. Ovakva ljubav ne može se kupiti novcem, a osjećaj da ste spasili nedužno biće najljepši je na svijetu. Nadam se da će Jonny što prije naći novu idealnu obitelj - kaže Slavko. Splićanin glumi i u “Šapicama”, predstavi za djecu i odrasle u kojoj nas glavni likovi, psi Dona i Mrš, uče o ljubavi, prijateljstvu i dijeljenju u ovo predblagdansko vrijeme.

Nina Djurdjevic/PIXSELL

Slavko Božić provodi s obitelji u rodnom Splitu, ali kako nikad nije bio tipični tradicionalist, ne propušta ni izlazak s društvom. Novu godinu slavit će u Zagrebu, a u siječnju se nada kako će se napokon moći počastiti nekim putovanjem.

- Skroman sam sa željama, a bio bih najsretniji kad bi mi 2015. bila nastavak 2014. koja mi je bila itekako uspješna - kaže glumac. Nakon što je njegov hit mjuzikl “Srce na sceni”, koji je radio s oboljelima od cerebralne paralize, drugu godinu zaredom dupkom napunio kazališta diljem zemlje, Slavko će već poslije blagdana početi pripremati novu sezonu.

Sljedeći mjesec gledat ćemo ga i u novoj seriji “Crno-bijeli svijet” redatelja Gorana Kulenovića. Dramska serija s humorističnim elementima prati živote dviju zagrebačkih obitelji s početka ‘80-ih godina. Sobin glumi fotografa Đermana Kurtelu, zagrebačkog Dalmatinca, sina majora JNA, koji s prijateljem, novinarom Voljenom Kipčićem Kipom, juri na sve strane tražeći novinarske teme i dobar provod.

Imao je dom četiri godine pa su ga ponovno napustili

Kad mu je umro udomitelj, s kojim je bio četiri godine, u stan se uselio sin, a očeva ljubimca odlučio se riješiti. Jonny je bio zaboravljen u hotelu. Djelatnici SUZE - Saveza udruga za zaštitu životinja grada Zagreba, otišli su po Jonnyja, koji nije imao izbora pa zadnjih godinu dana živi u boksu Noine arke. Obožava djecu, s kojom je pažljiv i nježan, i još strpljivo čeka da ga njegovi novi ljudi prepoznaju i odvedu kući. Svi koji mu žele pružiti dom mogu se javiti na broj telefona SUZE 091/121-4696.

Privatni album

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje