Obavijesti

Show

Komentari 361

Ukinuli zabranu: Švicarci više ne krive Perkovića da je fašist

Ukinuli zabranu: Švicarci više ne krive Perkovića da je fašist
8

SIŠAO S CRNE LISTE Zbog optužbi da veliča ustaštvo Thompson nije smio u Švicarsku. Nakon koncerta u Fribourgu nitko mu više ondje ne brani nastupe

VIDEO

Bio sam preplavljen emocijama. Nakon osam godina zabrane u subotu sam pjevao u Švicarskoj, kaže Marko Perković (49). Thompsonov menadžment mjesecima je pregovarao o nastupu u švicarskom Fribourgu. Kad su uvjerili vlasti da ni pjevač ni publika nisu ekscesni, Švicarska je pjevaču ukinula zabranu ulaska u njihovu zemlju. Policija je tražila da ispune samo jedan uvjet.

- Organizatori su morali pojačati broj zaštitara, ali razlog tome nije bio samo Thompson, nego i strah od terorizma nakon masakra u Parizu - rekao je Zdravko Barišić, Thompsonov menadžer. Zato su troškovi osiguranja narasli na 280.000 kuna, odnosno povećali su se za 50 posto.

Tamošnji Hrvati jedva su ga dočekali. Priredili su mu, kaže, divan ručak s hrvatskim specijalitetima te ga darivali suvenirima i pismima koje je pjevač sve pročitao. U svakom su ga pozivali da što prije opet dođe.

- Budući svećenik, koji je bio u vatikanskoj straži, darovao mi je krunicu koju je Papa blagoslovio - rekao je Thompson. Marko kaže da je publika cijelo vrijeme pjevala s njime. Nakon koncerta, dodaje Perković, čestitali su mu tamošnji organizatori, ali i policija.

- Bilo im je smiješno zašto je netko sve ove godine zaustavljao takve nastupe. Pozvali su nas da dođemo opet i sad su nam sva vrata otvorena - rekao je Thompson.

I ovaj je koncert, kao i nedavni u Beču, dodaje, netko pokušao zaustaviti. Pritisci, smatra pjevač, dolaze iz Hrvatske.

- Uvijek netko izmišlja priče o fašizmu, radi pritisak na policiju zemlje u koju dolazimo. Ovaj put policija je valjda sve bolje provjerila i uvjerila se da su zabrane nepotrebne - kaže Thompson.

Ponosan je što je svijetu pokazao da njegova publika nije ustaška, kakvom je prikazuju.

Sad u miru, dodaje, može planirati nastupe u cijelome svijetu. Prije toga će pjevati u Širokom Brijegu te s obitelji proslaviti Božić i Novu godinu. Zatim odlazi u studio gdje će snimiti prvi CD ljubavne tematike.

Supruga i djeca ostali su kući

Sandra Perković (39) ne odlazi sa suprugom Markom na njegove nastupe jer se brine o njihovih petero djece. Vjenčali su se 2003. godine i roditelji su Šimuna (12), Ante (10), Dive (9), Katarine i Cvite (5).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 361
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin