Obavijesti

Show

Komentari 112

Zabrinuta Gabi odbila je da Arsena ponovno operiraju

Zabrinuta Gabi odbila je da Arsena ponovno operiraju
7

Arsen Dedić je na aparatima jer su mu otkazali bubrezi i pluća. Njegova supruga Gabi ne spava od brige, no odbila je da liječnici obave još jedan kirurški zahvat

VIDEO

Glazbenik Arsen Dedić (77) već četvrti dan priključen je neprekidno na respirator jer mu otkazuju pluća, a od jučer je, zbog zatajenja bubrega, i na hemodijalizi. Liječnike brine njegov oslabljeni organizam, zbog čega se stanje dodatno zakompliciralo.

POGLEDAJTE VIDEO :

Pokretanje videa...

00:33

Sve je počelo iznenada u srijedu navečer, kad mu se, kako doznajemo iz bolničkih krugova, stanje pogoršalo zbog prekida krvotoka u abdomenu.

- Riječ je akutnoj ishemiji mezenterija, odnosno došlo je do prekida krvnog protoka u crijevima. Razloga može biti nekoliko, poput embolije ili tromboze - objašanjavaju nam liječnici.

U takvim slučajevima potreban je operativni zahvat, no zbog Arsenova općeg stanja liječnici su razmišljali što učiniti. Odluku je donijela njegova supruga Gabi, koja je odbila još jedan kirurški zahvat, smatrajući da bi to dodatno opteretilo Arsenov krhki organizam. Naime, lijekovima su mu morali održavati normalan krvni tlak, koji je bio vrlo nestabilan. Uz to, bubrezi i jetra više ne rade, pa ih liječnici aparatima pokušavaju vratiti u normalnu funkciju. Stoga su kantautora jučer vidjeli na urološkom odjelu, na hemodijalizi.

Arsenovo loše zdravstveno stanje najteže podnosi njegova supruga Gabi Novak (79). Iako je svaki dan na Jedinici za intenzivno liječenje Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb, Gabi se teško nosi s činjenicom da je Arsenu ugrožen život. Kućni prijatelji je obilaze da bi podijelili s njom brigu i tugu. Zbog velike neizvjesnosti i stresa kažu da su liječnici i Gabi prepisali sedative kako bi se mogla barem malo naspavati. Dedića su na Rebro prevezli prije dva tjedna. Tamo je dospio nakon što su mu u Krapinskim toplicama ugradili umjetni kuk. Probleme s kukom imao je posljednjih godinu dana, nakon što je nezgodno pao nakon nastupa. Od tada je sve teže hodao i podnosio koncertne turneje te dugačka putovanja.

Stoga ga je Gabi molila da ode na ovu rutinsku operaciju. Nakon ugradnje kuka liječnici su ga pustili na kućnu njegu, ali Gabi je dan nakon Arsenova 77. rođendana našla supruga kako leži na podu pokraj hodalice i nesuvislo govori. Hitna ga je prevezla u KBC Zagreb, a stanje mu se čak poboljšalo početkom prošlog tjedna, pa se Arsen nadao izlasku iz bolnice i dolasku kući. Međutim, naglo mu se pogoršalo, pa se liječnici sad bore za njegov život.

Fatalna ljubav

U Gabi sam našao svoju životnu suputnicu. Nikad neću zaboraviti njene riječi: ‘Kad gledam što si prolazio i što prolaziš, ja ću te do kraja svom snagom štititi’. To je lijepo čuti od žene, rekao je nedavno Arsen.

Suprugu je upoznao 1957. godine, ali nisu odmah postali par. Gabi je pjevala s glazbenicima kao što je bio Louis Armstrong, pa je Arsen imao prema njoj strahopoštovanje. Starija je od njega dvije godine i bila je puno slavnija.

- Naše poznanstvo polako je preraslo u prijateljstvo. Nakon što smo oboje ostali sami i rastavljeni od prijašnjih partnera, postali smo ljubavnici, pa zatim roditelji našeg Matije, a mjesec dana nakon njegova rođenja i supružnici. To je bilo 1973. godine - prisjećao se Arsen. I on je u momačkim danima imao reputaciju velikog zavodnika, a srce mu je osvojila studentica Vesna Suligoj, posljednja pripadnica obitelji Antuna Gustava Matoša, s kojom se poslije nekoliko mjeseci veze vjenčao 1962. U tom braku su dobili kćer Sandru. Matijinu kćer Lu (13) zove Unuka A, a Sandrinu kćer Emu (2) u šali zove Unuka B.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'
LASAGNA-MANIJA

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'

Društvene mreže 'eksplodirale' su kad je naš predstavnik izašao na pozornicu, većina korisnika hvali njegov nastup, njegovu energiju, kostim...

Završili su svi nastupi prvog polufinala: Kreće glasanje
PRATITE EUROSONG UŽIVO

Završili su svi nastupi prvog polufinala: Kreće glasanje

U prvom polufinalu će se za prolazak u finale boriti 15 izvođača, od kojih će 10 ide dalje. Osim njih će nastupati i tri države iz skupine 'Velikih 5'
Euforija u Malmöu!  Obožavatelji stigli pred Arenu, a Lasagna ima čak 35 posto šanse za pobjedu
PRATITE UŽIVO

Euforija u Malmöu! Obožavatelji stigli pred Arenu, a Lasagna ima čak 35 posto šanse za pobjedu

Večeras je prva polufinalna večer Eurosonga na kojoj će nastupiti i naš predstavnik Baby Lasagna