Obavijesti

Show

Komentari 591

Nini ni promjena koreografije nije pomogla da uđe u finale

Nini ni promjena koreografije nije pomogla da uđe u finale
15

U drugoj polufinalnoj večeri za nastup u finalu izborile su se Litva, Estonija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Ukrajina, Švedska, Makedonija, Norveška, Malta i Turska

VIDEO

Nina Badrić nije se uspjela plasirati u finale Eurosonga nakon nastupa na drugoj polufinalnoj večeri u Bakuu.

Nastupila je deseta, a publici se predstavila s pjesmom 'Nebo'. Ninu, koja je vokalno bila odlično, pratila su dvojica plesača. Na pozornici su bila tri ženska prateća vokala koja su trebala plesati s njom, ali Nina je promijenila koerografiju. Djevojke su nepomično stajale nekoliko metara iza nje. U zadnjem dijelu pjesme dvojica plesača u crnim suknjama podigli su veliku bijelu plahtu. Tijekom cijelog nastupa Ninu su na video zidu 'pratile' munje i gromovi.

Za razliku od nje ulazak u finale izborili su se predstavnici Litve, Estonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Ukrajine, Švedske, Makedonije, Norveške, Malte i Turske

Kao i u prvoj, u drugoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga u Bakuu predstavilo se  18 zemalja koje su pokušati izboriti finale koje je zakazano za subotu.

Joksimović i Kaliopi izborili se za finale

Željko Joksimović pjesmom 'Nije ljubav stvar' otvorio je drugu polufinalnu večer. U jednom intervjuu otkrio je da priželjkuje pobjedu, ali i da se time ne opterećuje. Nije skrivao da je u uspjeh svoje pjesme uvjeren.  Glazbenik je 2002. godine osvojio visoko drugo mjesto na ovom natjecanju s pjesmom 'Lane moje', a dvije godine poslije za Harija Varešanovića napisao je pjesmu 'Lejla' koja se našla na trećem mjestu. Željko se uspio plasirati u finale. 

Makedonska predstavnica, Kaliopi, nastupila je druga po redu i kao i Željko, izborila je finale. Publici se predstavila s pjesmom 'Crno i belo'. Iako je pjesma započela lagano, u nastavku pjesme pjevačica je pokazala savršenu vokalnu interpretaciju. Tijekom nastupa bila je okružena svojim glazbenicima. Nizozemsku je predstavila Joan Frank s pjesmom 'You and Me'. Publiku je osvojila simpatičnom izvedbom country pjesme. Joan je svirala gitaru, a kako bi njezin nastup bio efektniji, pozornica je bila okružena vatrenim krugovima. Mlada glazbenica na glavi je kao ukras nosila perjanice. 

Predstavnik Malte, Kurt Calleja, nastupio je četvrti. Njegova pjesma nosila je naziv 'This is the Night', a energični nastupo i koreografija bjeloruskog predstavnika rasplesale su publiku. 'We Are The Heroes' naziv je pjesme kojom se grupa 'Litesound' plasirala u finale.

Portugal je predstavila Filipa Sousa (27) s pjesmom 'Vida Minha' (Moj život). Pjevačica je to koja od svoje 16. godine eksperimentira s tradicionalnim glazbenim stilom, fadom. Ukrajinu je predstavila Gaitana, pjevačica koja već deset godina u toj državi ima uspješnu karijeru. S pjesmom 'Be My Guest' pokušala je zadobiti simpatije publike. Riječi i glazbu za ovu pjesmu napisala je sama, a još jednom će zapjevati u finalu.  Na pozornici su joj se pridružila četiri plesača koji su služili za pomicanje četiri velika ekrana koja su tijekom nastupa bila na pozornici. 

Slovenska predstavnica najmlađa je natjecateljica ove godine

Osma po redu nastupila je Sofi Marinova, predstavnica Bugarske s pjesmom 'Love Unlimited'. Na sceni je tijekom nastupa bila sama, a oko nje je prevladavala ružičasta boja dok je ona na sceni nosila bež kostim. Šesnaestogodišnja Eva Boto, najmlađa natjecateljica na Eurosongu ove godine, s velikom je sigurnošću predstavila Sloveniju pjesmom 'Verjamem'. Nosila je bijelu haljinu, a isto su bile odjevene i djevojke koje su bile njezini prateći vokali. 

Gruzijski predstavnik bio je Anri Jokhadze s pjesmom 'I'm A jocker'. S njim na sceni plesalo je pet djevojka koje su mu bile i prateći vokali. 'Love me back' pjesma je s kojom je Can Bonomo, turski predstavnik, uspio sa svojim timom doći do finala. S njim na pozornici bilo je i pet plesača, a njihov nastup bio je efektan zbog koreografije i boje koja se izmjenjivala u njegovoj pozadini tijekom njegovog nastupa. Can je nastupao u mornarskom kostimu.

Najveći favoriti ovogodišnjeg natjecanja nastupili su poslije naše predstavnice. Švedska predstavnica Loreen oduševila je i vokalno i koreografijom koju je spremila za svoj nastup za pjesmu 'Euphoria'. U posljednjem dijelu nastupa pridružio joj se muški plesač. Njihov nastup popraćen je velikim pljeskom publike. Ušli su finale. 

Estonijski predstavnik otpjevao je pjesmu 'Kuula'. Njegova koreografija je bila poprilično jednostavna. Dok je Ott Leplan stajao za mikrofonom, pratio ga je jedan ženski prateći vokal. 

Predstavnica Bosne i Hercegovine u finalu

Slovački predstavnik Max Jason Mai atmosferu u dvorani podigao je pravim rokerskim nastupom i s pjesmom 'Don't Close Your Eyes'. Koreografija je bila 'tipično rokerska'. Tooji, norveški predstavnik, glasove publike pokušao je prikupiti izvedbom pjesme 'Stay'. Predzadnja je nastupila predstavnica Bosne i Hercegovine, Maya Sar. Pjesmu 'Korake ti znam' emotivno je izvela za klavirom. Maya će u subotu pjevati u finalu. 

Posljednji natjecatelj u drugoj polufinalnoj večeri ovog natjecanja bio je Donny Montell, predstavnik Litve koji je otpjevao pjesmu 'Love Is Blind'. Uspio je izboriti svoje mjesto u finalu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 591
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao