• Članak
  • Komentari 57
  • Share 17
  • Tweet1

Ministrica Ana Mrak Taritaš: Nema više gradnje bez papira

Nova ministrica Ana Mrak Taritaš priznaje da je ‘zablokirala’ kad je doznala da će naslijediti ministra Vrdoljaka, ali sad se jako raduje novom poslu i izazovima

Subota, 01. 12. 2012. u 19:00    Piše: Tea Kvarantan Soldatić
Ministrica Ana Mrak Taritaš: Nema više gradnje bez papira Goran Stanzl/Pixsell Nova ministrica graditeljstva Ana Mrak Taritaš

24express: Prije desetak dana postali ste ministrica graditeljstva. Bili ste desna ruka ministru Ivanu Vrdoljaku, a i međunarodno ste priznata stručnjakinja u sektoru urbanizma. Jeste li, kada su vas imenovali ministricom, pomislili da je napokon došlo i vaše vrijeme’?

Ne, jer bih mogla reći da je svako vrijeme bilo - moje vrijeme. Pitanje je kako shvaćate posao kojim se bavite. Ja ga shvaćam oduvijek vrlo odgovorno, i maksimalno mu se posvetim. Tako da stvarno moram reći da sam, što se radnih zadataka tiče, bila uvijek u pravom vremenu. No, naravno da sam zadovoljna što sam, nakon toliko godina u struci, dobila priliku i kao ministrica utjecati na mnoge stvari za koje iz prakse znam da nisu dobre. A i drago mi je što mi je pružena prigoda da na jedan drukčiji način pokažem znanje, iskustvo i stručnost.

24express: Niste ni u jednoj stranci, ali simpatizirate HNS. Je li to istina?

Da, nisam član niti jedne stranke, ali sam glasač i simpatizer HNS-a od samog početka.

24express: Mislite li da je vrijeme za učlanjenje u stranku?

Trenutačno najviše razmišljam kako biti uspješna ministrica, gospodin Ivan Vrdoljak i ja smo bili odličan tim, započeli smo nekoliko velikih projekata i želim ih na najbolji mogući način privesti kraju. Nikad se u životu nisam vodila računicom, pa neću ni sad - dakle bit će kako bude. Nemam ništa protiv političkih stranaka, već sam i rekla da je HNS moj politički izbor, a sve stalo će doći ili neće samo po sebi.

24express: Izjavili ste da ste tri dana bili zbunjeni kada vam je javljeno da postajete ministrica. Tko vam je javio i jeste li odmah pristali preuzeti vođenje Ministarstva?

Ministar Vrdoljak i ja smo dugo razgovarali i on je predložio da preuzmem to mjesto. Rekao je da je to najlogičnije i najbolje rješenje, ali mi nije bilo lako. Mjesto zamjenice ministra bilo je vrlo odgovorno, znala sam sve što se događa, sve što se planira, ali mi se ovo ipak činio još korak više i u prvom me je trenutku ta spoznaja zablokirala. No, evo, došla sam sebi i sad s veseljem gledam u budućnost.

>>> Više pročitajte u 24Expressu


Tagovi: papiri, gradnja, ana mrak taritaš

Izdvojeni komentari 57 komentara Pogledaj sve komentare
01.12.2012., 20:30

ilmare: Nema gradnje bez papira?? Tako je ,ministrice,uvijek trebalo biti. A hoće li sad STVARNO tako biti ,vidjet ćemo

01.12.2012., 21:49

Miha0310: baš me čudi da je na toj poziciji, ja mislila da simpatizira HDZ

01.12.2012., 20:16

brus-li: Iz ovih stopa idem po papire !!!!!!!!!!!!!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar