Obavijesti

News

Komentari 23

Nela Kocsis za Express: Znam da nikad neću imati djecu

Nela Kocsis za Express: Znam da nikad neću imati djecu
1

U velikoj životnoj ispovijesti glumica govori o vezama, kako je u Osijeku bježala od bombi, zašto je maštala o karijeri gimnastičarke, strasti prema šahu i pozornici

VIDEO

Život glumice Nele Kocsis (44) ovih dana uglavnom se odvija u Gavelli. U matičnom kazalištu priprema predstavu “Kolovoz u Okrugu Osage” , obiteljsku dramu prema kojoj je prošle godine snimljen film. Glavnu ulogu majke, igra Anja Šovagović Despot, a njezine tri kćeri uz Nelu su i Bojana Gregorić-Vejzović i Antonija Stanišić-Šperanda. Uz to priprema i Krležinu dramu “U agoniji” u kojoj će se vratiti tekstu s kojim je u Osijeku prije 25 godina položila prijemni ispit na Akademiji kao barunica Laura Lembahova.

Express: Kako je bilo odrastati u Osijeku?

Rođena sam 1970. i kažem da je to bila godina dobre berbe jer su mnogi moji vršnjaci danas uspješni ljudi. A meni je bilo fantastično u tom gradu sve do rata. Odrasla sam u radničkom naselju Jug 2 i bili smo jako sretni jer se nitko nije izdvajao materijalnim dobrima nego smo se dokazivali znanjem i vještinama. Oduvijek sam bila uvjerena da ću biti stjuardesa jer mi je otac radio na aerodromu. Odmalena pamtim elegantne stjuardese, dotjerane i lijepe, a još k tome putuju svijetom. Tako sam i ja do kraja srednje škole bila uvjerena da ću raditi u avionu. Nošena tom željom upisala sam jezični smjer u Ekonomskoj školi i tako učila engleski, talijanski, njemački i latinski, uz mnogo književnosti.

Express: A gdje ste naučili tako dobro igrati šah?

Kod prijateljice Željke s kojom sam trenirala gimnastiku. U njezinoj kući njegovao se ‘kult’ šaha. Budući da bi vikendom ostajala kod nje ‘spavati’, noći bi provodile igrajući šah. Odlazile smo i k šahovskom majstoru Vuletiću, koji nas je učio šahovskim fintama - razna otvaranja partije, damin gambit i slično. Mogu reći da ga prilično dobro igram.

Express: Ali umalo ste postali profesionalna streljašica.

Da, bila sam i odlična gimnastičarka jer sam bila jako nestašno, hiperaktivno dijete i stalno sam morala biti u pokretu. Odmalena sam se zaljubila u gimnastiku i bila prilično uspješna, ali nakon ozljede kralježnice morala sam prestati. Postala sam u osmom osnovne trenerica mojoj ekipi, a onda me jedan dan presreo profesor tjelesnog: ’Nenči, brzo dolazi ovamo! Razboljela nam se cura iz ekipe, a sutra moramo na natjecanje. Dođi da ti pokažem kako se puca iz puške!’ Počela sam vikati: ‘Kakva puška? Ne želim nikakvo oružje u ruci! Ne zanima me! Ne znam ni kako se to drži!’ Bio je uporan jer je htio s ekipom na natjecanje i tako sam otišla u streljanu i za sat vremena naučila kako se barata zračnom puškom. Drugi smo dan otišli na općinsko natjecanje na kojem sam ja šokirana - osvojila broncu, a ekipno smo bile prve. Profesor je poludio od sreće.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.