Obavijesti

Sport

Komentari 29

Rosberg zakazao, Hamilton slavi 2. naslov prvaka svijeta

Rosberg zakazao, Hamilton slavi 2. naslov prvaka svijeta
3

Lewis Hamilton izborio je drugi naslov svjetskog prvaka u Formuli 1 nakon što je u završnoj utrci sezone u Abu Dhabiju pobijedio. Nico Rosberg završio je tek 13.

VIDEO

Lewis Hamilton nije dopustio iznenađenje na finalu Svjetskog prvenstva Formule 1. Iako je pitanje prvaka bilo otvoreno uoči Velike nagrade Abu Dhabija, Nico Rosberg zakazao je već na startu i omogućio Britancu da lagano dođe do druge titule u karijeri.

- Ne mogu vjerovati! Hvala vam puno, dečki - vrištao je od sreće Hamilton na momčadski radio prije nego što je napravio počasni krug s britanskom zastavom u ruci.

Rosberg je prokockao pole-poziciju već u startno-ciljnoj ravnini, a Hamilton vodstvo nije ispuštao izuzevši odlaske u boks. Držao se Nijemac sve do 28. kruga iza leđa momčadskog kolege u Mercedesu, ali tada ga je prestigao Felipe Massa i tu je bio njegov početak kraja.

Mučio se Nijemac s bolidom od samog starta, tonuo sve niže u poretku te na kraju zaostao više od jednog kruga, dovoljno tek za 13. mjesto.

Williamsov dvojac Felipe Massa i Valtteri Bottas smjestio se na pobjedničko postolje osvojivši drugo odnosno treće mjesto.

Četvrti je bio Daniel Ricciardo iz Red Bulla, a peti Jenson Button iz McLarena. U prvih deset završila su i dvojica vozača Force Indije Hülkenberg i Pérez, a branitelj naslova prvaka Sebastian Vettel zauzeo je osmo mjesto. Alonso je bio deveti, Räikkönnen deseti.

U poretku vozača Hamilton je zaključio sezonu s 384 boda, 67 više od Rosberga, a treći je Ricciardo s 238. Mercedes je uvjerljivi pobjednik u konkurenciji konstruktora sa 701 bodom, gotovo 300 više od Red Bulla (405).

Kronologija:

  • 55. krug: Gotovo je! Hamilton slavi drugi naslov svjetskog prvaka!
  • 47. krug: Hamilton vodi s gotovo deset sekundi prednosti pred Massom uoči same završnice. Natječu se Britanac i Brazilac u najbržim krugovima...
  • 46. krug: Massa odlazi u boks, Hamilton se vraća na čelo. Rosberg zaostaje 61 sekundu...
  • 40. krug: Rosberg i dalje ne može iskontrolirati bolid na pravi način, zaostaje gotovo minutu za vodećim Massom koji još nije otišao u boks, pa Hamilton drži drugo mjesto. Treći je Ricciardo, četvrti Bottas, peti Pérez.
  • 33. krug: Hamilton je ušao u boks i pao na treće mjesto, ali je odmah prestigao Rosberga i vratio drugu poziciju.
  • 28. krug: Massa prestiže Rosberga i čini se kako odlučuje utrku.
  • 25. krug: Hamilton se sve više odvaja od Rosberga koji je sada više od četiri sekunde iza Britanca. Massa zaostaje sedam sekundi za Nijemcem i morao bi se uplesti u borbu za vrh želi li Rosberg ovdje nešto napraviti.
  • 15. krug: Trenutačni poredak prvih pet: Hamilton, Rosberg, Massa, Hülkenberg, Ricciardo.
  • 13. krug: Nico Rosberg otišao je u boks i vratio se na treće mjesto, dvije sekunde iza Hamiltona.
  • 12. krug: I dalje nema promjena na vrhu. Alonso i Kvjat pretekli su Räikkönena, Španjolac je potom prvi otišao u boks na promjenu guma, slijedio ga je i Hamilton koji se vratio na treće mjesto, potom i drugi vozači.
  • 1. krug: Sjajan start Lewisa Hamiltona! Odjurio je Britanac ispred Rosberga odmah nakon početka Velike nagrade UAE-a te poveo u utrci. Jenson Button s osmog se mjesta popeo na četvrto, a Valtteri Bottas s treće je skliznuo na osmu poziciju.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom