Obavijesti

Sport

Komentari 27

Schumi stradao prije 2 godine: Tjedan liječenja milijun kuna...

Schumi stradao prije 2 godine: Tjedan liječenja milijun kuna...
15

Dugogodišnji pilot Ferrarija se probudio iz kome, svjestan je, ali je prikovan za invalidska kolica. Ne može govoriti i ima velikih problema s pamćenjem i motorikom

VIDEO

Danas se navršilo točno dvije godine od teške nesreće Michaela Schumachera tijekom skijanja u Meribelu. U komi je proveo 159 dana, a sad se liječi na svom imanju u Švicarskoj.

Supruga Corinne potrošila je 15 milijuna eura na gradnju medicinske jedinice kraj kuće. Michael ima skrb 24 sata, no svaki tjedan obitelj košta milijun kuna. Premda je Schumi u karijeri zaradio 700 milijuna eura, obitelj je prodala kuću u Norveškoj i privatni zrakoplov kako bi financirali liječenje.

Različita su mišljenja i uvijek će doći do podjele kada je u pitanju najbolji vozač Formule 1 . No gledajući ukupna postignuća i dominaciju na stazi Michael Schumacher to jest - najbolji pilot u povijesti najpopularnijeg automoto sporta.

Malo je reći da je Formula još u vrijeme njegove dominacije (krajem devedesetih, početkom i sredinom 2000-tih), bila atraktivnija. Regulacije samih pretjecanja i utjecaji vozača u bolidu su bili drugačiji, motor je reduciran s 12 cilindara na 10, kasnije i na osam, a trkaći bolidi su bili agresivniji i postizali nevjerojatne brzine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Michael Schumacher redovito je jurio iznad 300 km/h, a možda i najbolji prikaz toga je njegov kvalifikacijski krug na stazi Spa-Francorchamps u Belgiji kada je kroz zavoj Eau Rouge projurio 314,8 km/h.

VIDEO

Ironično je što je Michael cijeli život proveo u automobilizmu, na rubu, a na kraju je stradao na skijanju . Čudan epilog s obzirom da je sedmerostruki svjetski prvak bio iskusan i dobar skijaš.

Podsjetimo, sve se dogodilo 29. prosinca 2013. godine . Michael i njegov sin Mick su bili na skijanju u francuskom Maribelu . U jednom trenutku Nijemac je otišao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak. Pao je i lupio glavom u kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične.

Schumacher je hitno prevezen u bolnicu. Stavljen je u induciranu komu , a zatim je uslijedila selidba po bolnicama da bi 9. rujna 2014. godine otišao u svoj dom u Švicarskoj prilagođen za što brži oporavak.

Reuters/Pixsell

I tako su prolazili mjeseci, a pomaka u Michaelovu ozdravljenju je malo. Pojavile su se glasine da je počeo hodati , ali istinu je ubrzo iznijela njegova menadžerica Sabine Kehm .

- Nažalost, zbog nedavnih navoda pojedinih medija da je Michael počeo hodati, moram reći da to nije istina. Takva nagađanja su krajnje neodgovorna zbog ozbiljnosti njegovih ozljeda. Michaelu je u ovim trenucima privatnost vrlo bitna. Nažalost, glasine su dale lažnu nadu ljudima koji su dio cijelog događaja - rekla je Kehm i opovrgnula glasine.

Schumacher ima podršku diljem svijeta

Vijest da je dugogodišnji pilot Ferrarija teško nastradao odjeknula je svijetom i ostavila dubok trag na brojne ljude. Obožavatelji Formule ujedinili su se i budno prate događaje oko Schumacherova zdravstvena stanja.

Reuters/Pixsell
Reuters/Pixsell
REUTERS/PIXSELL
DPA/Pixsell

Nesretna priča s nadom u sretni završetak

Unatoč svemu, Schumacher je, kao što je to bio i na stazi, veliki borac. Napredak je neznatan, no Michael i njegovi bližnji ne odustaju.

Vozač s najviše pobjeda u povijesti (91) se probudio iz kome, svjestan je, ali je prikovan za invalidska kolica, ne može govoriti i ima problema s pamćenjem i motorikom . Liječenje koje ima najbolje je koje može dobiti, a toliko i košta - oko 140 tisuća eura tjedno.

Cjelokupni iznos liječenja popeo se na skoro 20 milijuna eura. Zbog visokih troškova, ali i činjenice da je izgubio brojne sponzore, njegova supruga Corinna prodala je 2,7 milijuna eura vrijednu vikendicu u Norveškoj kao i 35 milijuna eura vrijedan privatni zrakoplov.

- Sretni smo što napredak postoji uzevši u obzir težinu ozljeda glave. Trebat će još dosta vremena do punog oporavka, ali spremni smo i voljni boriti se - rekla je Sabine Kehm.

Dug je i težak oporavak pred Michaelom Schumacherom, ali nadajmo se kako će ova nesretna priča imati sretan završetak.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka