Obavijesti

Sport

Komentari 13

"Ako prijeđe u profesionalce, Filip će dominirati kao Kličko"

"Ako prijeđe u profesionalce, Filip će dominirati kao Kličko"
6

Mislim da mu je to samo jedna u nizu medalja. Sjajno se razvija. Samo da bude zdrav, rekao je Damir Škaro, koji je 1988. godine osvojio broncu na OI-ju u Seulu

VIDEO

Damir Škaro (55) u Seulu je 1988. godine osvojio brončanu medalju. U 450 mečeva imao je samo 12 poraza, 350 puta nokautirao je protivnike. Danas tajnik zagrebačkog boksačkog saveza oduševljen je uspjehom Filipa Hrgovića.

- Odlična stvar za hrvatski sport, a pogotovo za boks. Znam kakvi su uvjeti i koliko je teško doći do medalje. Tako je bilo i Hrgoviću, a posebno je teško kad se zna da je boks i službeno proglašen najtežim olimpijskim sportom - rekao je Škaro i dodao kako smatra da Filip sad neće stati:

- Mislim da mu je to samo jedna u nizu medalja. Sjajno se razvija. Ako bude zdravlja, bit će tu još medalja, vjerujem i olimpijskih. Od moje bronce '88. nitko s ovih prostora iz bivše države u boksu nije uzeo medalju. Želio bih da to bude baš Filip. Vjerujem da to može. Mogao bi postati nasljednik Mate Parlova. 

Filip Hrgović osvojio je europsko zlato i postao prvi Hrvat na tronu Europe 42 godine nakon Mate Parlova.

- Ima izuzetnu konstituciju i veliki talent. To je u boksu najvažnije. Uz to je i vrijedan, tako da bi ga do vrhunaca mogle zaustaviti samo ozljede. U profesionalnom boksu, ako se odluči za to, mogao bi dominirati poput Klička - rekao je Škaro i dodao:

- Čestitam mu u osobno ime, u ime kluba olimpijaca te kao tajnik zagrebačkog boksačkog saveza, njemu, obitelji i trenerima. 

U svom posljednjem meču, Škaro se oprostio s olimpijskom broncom, ali je itekako platio danak. 

- Puklo mi je rebro, arkada... Palac mi je bio slomljen na četiri mjesta. Ali barem sam se oprostio s medaljom. Bio mi je to zadnji meč - rekao je Škaro, koji je nakon boksa postao doktor ekonomskih znanosti, a pet godina bio je i saboru.

- Sportaši se moraju integrirati u normalan život i biti korisni u društvu. Ja to pokušavam - skromno je dodao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani