Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Boks je pun dopinga, a Kličko se trese od straha zbog mene'

'Boks je pun dopinga, a Kličko se trese od straha zbog mene'
4

Ne možete mi reći da 99% sportaša, koji imaju tijela kao grčki bogovi, ne uzimaju doping. Ako se čovjek napumpa dopingom sam sebi skraćuje život, rekao je Fury

VIDEO

Samo jednim pogledom u čovjeka bez majice mogu reći je li pun dopinga ili nije. Boks ima veliki problem što se tiče nedopuštenih sredstava. Ali to me ne smeta jer, na kraju krajeva, sve se svodi na odlučnost protiv dopinga, rekao je Tyson Fury, izazivač za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Fury (27) borit će se u subotu za naslov svjetskog prvaka po IBF, IBO i WBO verziji protiv dugogodišnjeg prvaka i vladara teške kategorije Vladimira Klička. Fury ima vrlo jasan stav što se tiče dopinga - ako se situacija oko dopinga želi napraviti poštenom, onda bi se u cjelokupnom sportu doping trebao legalizirati. No to bi ostavilo duboki trag na zdravlje sportaša općenito.

- Mislim da to što živimo u demokratskom svijetu znači da moramo biti otvoreni prema raznim stvarima. Zašto ne učine doping legalnim u svim sportovima? Tada bi to bilo u potpunosti ravnopravno - rekao je Fury za BBC.

- Ako odgovarajuća tijela za to žele učiniti taj korak, bilo bi to bar malo poštenije. Ne možete mi reći da 99% sportaša, koji imaju tijela kao grčki bogovi, ne uzimaju doping. Ako se čovjek želi napumpati dopingom sam sebi skraćuje život, zar ne? Doping povećava pritisak na srce, jetru, pluća, bubrege... Imaš jednosmjernu kartu do srčanog udara nakon dopinga. Zato mnogim sportašima u dizanju utega ili bodybuildingu staje srce dok su vrlo mladi. Srce im jednostavno ne može podnijeti takav pritisak - zaključio je Britanac.

Kličko se trese

Ukrajinac Vladimir Kličko (39) nije doživio poraz 11 godina. S druge strane, Fury ne zna za poraz već 24 meča zaredom. Boksač iz Manchestera proveo je neko vrijeme u Kličkovom trening kampu 2010. godine., a tvrdi da je Kličko bio uplašen prije susreta s Dereckom Chisorom.

- Bio je vrlo zabrinut oko borbe s Dereckom, koji je bio neporažen u to vrijeme. Jako se bojao i bio je mentalno slab. Sjećam se da je bio jako napet, prišao sam mu i rekao: "Vlad, on ne može mene pobijediti, a kamoli tebe. Ti si prvak". Ako se bojao Derecka Chisore, kako će se tek onda osjećati protiv "The Furiousa"? Mislim da se trenutno trese od straha - samouvjeren je bio izazivač za pojas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom